Artwork din mucuri de tigara la Constanta! 10 kg de deseuri ”pescuite” din adancul Marii Negre

Un artwork inedit, peste 300 de turisti informati despre #plajecurate si 10 kg de deseuri scoase din Marea Neagra de catre 37 de scafandri. Aceasta este ”prada” obtinuta in urma evenimentului organizat de ONG Mare Nostrum in weekendul care a trecut! Evenimentul Mare Nostrum pentru #plajecurate a starnit curiozitatea tuturor turistilor aflati pe faleza Cazino Constanta in…

Citește mai departe

Planeta Bolnava

In ultima zi a lunii septembrie Zoological Society of London, ONG Global Footprint Network si Water Footprint Network au prezentat la UNESCO raportul biannual. Concluzia este destul de ingrijoratoare: in ultimii patruzeci de ani a disparut jumatate din speciile salbatice de animale de pe planeta. Raportul scoate in evidenta declinul fara precedent al biodiversitatii. Cauza:…

Citește mai departe
Lavinia Şandru: „Educaţia ecologică trebuie să devină materie obligatorie”

Educatie ecologica la Vama Veche – 2 Mai

Luni, 4 august 2014, reprezentantii INCDPM – Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa“ Constanta au instalat la Vama Veche, in imediata apropiere a Cherhanalei din nordul statiunii, Centrul Mobil de Informare al Rezervatiei Marine Vama Veche – 2 Mai. In calitate de custozi ai singurei Rezervatii marine de la litoralul romanesc (care se suprapune…

Citește mai departe
Mare Nostrum v? invit? s? afla?i cum arat? “Marea în acvariu!”

Mare Nostrum va invita sa aflati cum arata “Marea in acvariu!”

Cu ocazia “Zilei Internationale a Mediului”, pe data de 6 iunie 2014, ONG Mare Nostrum va invita sa celebrati cea de a 42-a aniversare a acestui eveniment, alaturi de voluntari dar si de iubitori ai mediului, in  Parcul Tabacarie, langa zona “Tara Piticilor”, intre orele 16:00 – 18:00! Stabilita in anul 1972 in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite, cu…

Citește mai departe

A doua faza de testare pentru convertorul Enel Green Power ce transforma energia valurilor in electricitate

A fost demarata cea de-a doua faza de testare pentru convertorul marin ce transforma energia valurilor in energie electrica R115 al Enel Green Power (EGP), convertor dezvoltat de 40South Energy, avand o capacitate nominala de 150 kW. Masinaria asamblata integral va pleca din portul Livorno catre Punta Righini (Castiglioncello), in arhipelagul Toscanei. La eveniment au…

Citește mai departe
Remus Cernea propune un proiect de lege prin care delfinii s? fie recunoscu?i drept persoane non-umane

Pachete turistice cu iesiri pe mare si intalniri cu pescarii pentru protejarea delfinilor

Societatea de Explorari Oceano-grafice si Protectie a Mediului Marin Oceanic – Club desfasoara, in intervalul iulie 2013 – decembrie 2014, proiectul „Delfini si Oameni – Dolphin Watching, o alternativa durabila de dezvoltare”. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Bugetul total al proiectului este de 78.500…

Citește mai departe
CE: tendin?ele în materie de tratare a apelor urbane reziduale sunt pe drumul cel bun

CE: tendintele in materie de tratare a apelor urbane reziduale sunt pe drumul cel bun

Conform celor mai recente date privind tratarea apelor reziduale in Europa, s-au realizat o serie de imbunatatiri in ceea ce priveste colectarea si tratarea apelor reziduale, in ciuda mentinerii unor disparitati importante intre statele membre. Statele cu rezultate deosebite in acest domeniu, precum Austria, Germania si Tarile de Jos, respecta in mare masura standardele minime stabilite…

Citește mai departe
O treime din biodiversitatea marina polara este amenintata cu disparitia in contextul schimbarilor climatice

O treime din biodiversitatea marina polara este amenintata cu disparitia in contextul schimbarilor climatice

O treime din biodiversitatea marina polara este amenintata cu disparitia in contextul schimbarilor climatice, semnaleaza un studiu al unei universitati australiene publicat miercuri, potrivit EFE, citata de Agerpres (31 iulie). Pierderea progresiva a banchizelor polare ar putea avea rezultate nefaste pentru ecosistemul regiunilor respective, permitand o mai mare patrundere a razelor solare in mediul marin,…

Citește mai departe

Ce ar trebui sa facem cu deseurile de plastic? Noua carte verde lanseaza o reflectie la nivelul UE

Plasticul a devenit un material inevitabil in lumea noastra moderna. Materialele plastice sunt versatile si durabile, dar durabilitatea poate face ca eliminarea lor sa fie problematica. O carte verde publicata, joi, de Comisia Europeana vizeaza lansarea unei dezbateri structurate despre modul in care am putea conferi sustenabilitate produselor din plastic pe intreaga durata a ciclului…

Citește mai departe

Australia: Mediul marin este grav afectat de incalzire

Cercetatori australieni au afirmat vineri ca exista „dovezi evidente” ale impactului negativ al incalzirii globale asupra conservarii faunei si florei. Circa 80 dintre cei mai buni experti marini din Australia, membri ai Institutului guvernamental CSIRO, au realizat o harta a efectelor incalzirii globale asupra oceanelor din jurul tarii, relateaza AFP, citata de Agerpres. Ei spun…

Citește mai departe
China a devenit cel mai mare importator de petrol la nivel global

Stocarea CO2 in depozite de pe fundul oceanelor, o posibila solutie impotriva incalzirii globale

Cercetatorii britanici studiaza posibilitatea captarii dioxidului de carbon si depozitarea lui in sedimentele de pe fundul oceanelor. O prima faza a experimentului presupune eliberarea unor cantitati mari de CO2 in apa golfului Ardmucknish, Scotia, pentru urmarirea impactului asupra ecosistemului. Golful Ardmucknish din Scotia era pana de curand cunoscut doar pentru peisajele sale, cu promontorii ample…

Citește mai departe

Flora si fauna lumii se confrunta cu o pierdere fara precedent a speciilor

O noua posibila extinctie. Flora si fauna lumii se confrunta cu o pierdere fara precedent a speciilor, fenomen comparabil cu marile extinctii ale preistoriei. Mediul marin se degenereaza mai rapid decat se prevazuse, din cauza efectelor cumulative ale mai multor fenomene, de la incalzirea globala la acidificarea apei, pescuitul excesiv si poluare. Este concluzia raportului…

Citește mai departe

Marea Neagra, in pericol

Mai multe specii de pesti, plante si alte vietuitoare din Marea Neagra au disparut sau sunt pe cale de disparitie din cauza poluarii excesive a mediului marin, potrivit unui raport ecologist. Marea Neagra risca sa devina o mare moarta in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca apa moarta continua sa inghita apa oxigenata, mediul propice…

Citește mai departe

Speciile marine, cele mai afectate de schimbarile climatice

Conform expertilor de la Diversitas, un grup international ce studiaza biodiversitatea, animalele si planetele care traiesc in rauri si lacuri sunt cele mai afectate de schimbarile climatice. Din aceasta cauza se doreste crearea unui nou parteneriat intre guverne si oamenii de stiinta, altfel aceste specii vor disparea. „Managementul prost si cresterea necesarului de apa al…

Citește mai departe

Conferinta nationala ECOBUSINESS – 25 septembrie 2008

Visul european vs Realitatea romaneasca – Strategii si politici de mediu – necesare sau obligatorii? 25 septembrie 2008 – ROMEXPO – SALA BRANCUSI Cu prilejul Zilei Mondiale a Curateniei, Zilei Internationale a Mediului Marin, Zilei Mondiale a Muntilor Carpati si Zilei Circulatiei fara masini, revistele INFOMEDIU EUROPA si REPORTER ECONOMIC, sub patronajul Agentiei Nationale pentru…

Citește mai departe