Speciile marine, cele mai afectate de schimbarile climatice

0
432

Conform expertilor de la Diversitas, un grup international ce studiaza biodiversitatea, animalele si planetele care traiesc in rauri si lacuri sunt cele mai afectate de schimbarile climatice.schimbari climatice

Din aceasta cauza se doreste crearea unui nou parteneriat intre guverne si oamenii de stiinta, altfel aceste specii vor disparea.

„Managementul prost si cresterea necesarului de apa al oamenilor dauneaza ecosistemului din jurul surselor de apa”, au aratat specialistii de la Diversitas, citati de Reuters.

Rata de disparitie a speciilor de apa este de patru pana la sase ori mai mare decat cea inregistrata la speciile terestre. Pentru a putea urgenta salvarea speciilor de apa, printre care se numara crocodilii si broastele testoase, specialistii de la Diversitas vor discuta in perioada 13-16 octombrie cu peste 600 de specialisti din Cape Town.

„Schimbarea ecosistemului si pierderea unor specii au continuat sa se accelereze. Rata de extinctie este de 100 de ori mai mare decat in perioada de dinaintea aparitiei omului”, a explicat Georgina Mace, de la Imperial College, Londra.

Speciile din mediul marin sunt puse in pericol de ploile acide sau puternice si de canalele care permit ca pestii sau plantele sa ajunga in noi regiuni.

Conform studiilor efectuate, pana in 2025 niciun rau din China nu se va mai varsa in mare decat atunci cand vor exista inundatii, ceea ce va afecta pescuitul.

Nici Natiunile Unite nu mai sunt atat de sigure ca vor reusi sa reduca poluarea pana in 2010, asa cum se dorea initial, si nici disparitia unor anumite specii de animale sau plante nu va fi oprita.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.