A doua faza de testare pentru convertorul Enel Green Power ce transforma energia valurilor in electricitate

A doua faza de testare pentru convertorul Enel Green Power ce transforma energia valurilor in electricitate
A doua faza de testare pentru convertorul Enel Green Power ce transforma energia valurilor in electricitate

A fost demarata cea de-a doua faza de testare pentru convertorul marin ce transforma energia valurilor in energie electrica R115 al Enel Green Power (EGP), convertor dezvoltat de 40South Energy, avand o capacitate nominala de 150 kW.

Masinaria asamblata integral va pleca din portul Livorno catre Punta Righini (Castiglioncello), in arhipelagul Toscanei. La eveniment au fost prezenti directorul general al EGP, Francesco Starace, si directorul general al 40South Energy, Michele Grassi.

Noul convertor a fost proiectat si construit pentru Enel Green Power, compania pentru energie regenerabila a grupului Enel si lider mondial in domeniul energiei verzi, de catre 40South Energy, una dintre cele mai inovatoare companii la nivel international in sectorul energiei marine. Masinaria asigura integrarea completa in mediul marin si mentenanta facila.
Odata devenit operational, fiecare convertor din familia R115 va putea genera circa 220 mii kWh pe an, pentru a acoperi nevoia de electricitate a peste 80 de gospodarii.

Rezultatele primei faze de testare au confirmat performanta asteptata a masinariei in mediul marin si usurinta instalarii acesteia. Mai mult, testarea a evidentiat imbunatatiri ce pot face masinaria mai rezistenta in apa. Cu aceasta experienta dobandita in teren, partenerii continua lucrul la optimizarea materialelor si structurii masinariei, cu scopul de a instala curand alte masinarii din aceeasi clasa in Marea Mediteraneana si in oceane, in special de pe coastele Chile si SUA.
Ca urmare a succesului testarii, EGP si 40South Energy si-au consolidat parteneriatul tehnologic pentru a dezvolta, prin 40South Energy, un nou convertor ce transforma energia valurilor in electricitate, cu o capacitate nominala de 2 MW, axandu-se pe sistemele operationale utilizate si pe mentinerea functiilor esentiale ale modelului sub testare. Astfel, cele doua companii se bazeaza pe experienta dobandita la R115, beneficiind si de expertiza EGP in Operare si Mentenanta, dobandita la unitatile de generare a energiei regenerabile la nivel global.
Instalarea acestui prim aparat pentru exploatarea puterii valurilor pentru generarea de electricitate sporeste spectrul deja larg al tehnologiilor disponibile pentru EGP – apa, soare, vand, geotermie, biomasa – care, alaturi de diversificarea geografica, face din EGP o companie unica la nivel global.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicata dezvoltarii si gestionarii surselor de energie regenerabila la nivel international, cu operatiuni in Europa si America. In 2012, compania a generat peste 25 miliarde de kWh din surse precum apa, soare, vant si caldura Pamantului – suficient pentru a satisface nevoia de energie a circa 10 milioane de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a peste 18 milioane de tone de dioxid de carbon. Enel Green Power este lider mondial in sector datorita mixului echilibrat de generare a energiei, generand volume cu mult peste nivelul mediu al sectorului. Compania are o capacitate instalata de peste 8.700 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vant, soare, apa, geotermale si biomasa. In prezent, EGP detine circa 740 de centrale operationale in 16 tari din Europa si America.

40South Energy este un grup care proiecteaza, produce si vinde convertori ce transforma energia valurilor in energie electrica. Fondat de Michele Grassi in 2007, grupul este prezent in 3 tari: Marea Britanie, prin 40South Energy Ltd, compania mama si birouri in Londra si Plymouth, in Pisa (Italia) cu 40South Energy Srl, si in Palo Alto (California) cu 40South Energy Inc. Compania mama desfasoara activitati de cercetare, dezvoltare tehnologica si promovare comerciala, in timp ce compania din Italia desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare tehnologica, construind si testand prototipuri. In 2012, grupul a stabilit o relatie de cooperare cu Universitatea Plymouth din Anglia, proiectand primul model comercial R115 cu o capacitate nominala de 150 kW. Primul client al masinariei a fost EGP. Grupul obtine, direct sau prin parteneri, procesare de autorizare pentru parcurile de energie obtinuta din valuri, in Anglia, Italia, India si alte tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *