Marea Britanie a aprobat constructia celui mai mare parc eolian offshore din lume

Marea Britanie a aprobat constructia celui mai mare parc eolian offshore din lume
Marea Britanie a aprobat constructia celui mai mare parc eolian offshore din lume

Ministerul Energiei din Marea Britanie a aprobat, marti, proiectul parcului eolian Dogger Bank Creyke Beck, care, la finalizare, va fi cel mai mare parc eolian offshore din lume, transmite Reuters.

Dogger Bank Creyke Beck va cuprinde pana la 400 de turbine eoliene cu o capacitate de 2.400 de MW, suficienta pentru aprovizionarea cu energie electrica a unui numar de doua milioane de locuinte. Proiectul, care va fi amplasat in sectorul britanic al Marii Nordului, este promovat de Forewind, un consortiu format din companiile SSE, RWE, Statkraft si Statoil.

Aprobarea venita de la Guvernul de la Londra reprezinta un moment de cotitura pentru acest proiect, pentru care decizia finala de investitie va fi luata in aproximativ doi ani, dupa care vor putea incepe lucrarile de constructie, a declarat un purtator de cuvant al consortiului de companii care se ocupa de acest proiect.

O decizie referitoare la cea de-a doua cerere depusa de consortiul Forewind, pentru un alt proiect denumit Dogger Bank Teesside A si B, este asteptata pentru luna august a acestui an.

In prezent, Marea Britanie are o capacitate de productie a energiei eoliene offshore de aproximativ 5,05 GW, cea mai mare din lume, iar obiectivul sau este ca in 2030 sa ajunga la 41 de GW in incercarea de a reduce emisiile de carbon in sectorul electricitatii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente