“Marea Curatenie” a spatiilor verzi din Arad

"Marea Curatenie" a spatiilor verzi din Arad

Asociatia ProgressOn va invita sa participati la „Marea Curatenie”, proiect prin care ne dorim sa facem curatenie si sa amenajam spatiile verzi in cateva cartiere ale Aradului, in jurul locuintei proprii si pe o arie de 50 m in jurul acesteia, cu ajutorul voluntarilor si persoanelor private! „Marea Curatenie” dureaza 3 saptamani si cuprinde 2 intalniri organizate pentru a dezbate teme de mediu si 2 actiuni consecutive de ecologizare in cartierele mari ale Aradului.

Intalnirile vor avea loc la Port Artur in 29 iunie si 06 iulie 2011, ora 18:00. Va asteptam sa participati la o dezbatere despre importanta protectiei mediului inconjurator si a conceptelor de reciclare si reutilizare a materialelor.

Actiunile de ecologizare se desfasoara dupa cum urmeaza:

o   In 02 iulie 2011 curatam  Micalaca, Calea Radnei, in zona Miorita, zonele 300-500-700  – punct de intalnire: Aleea Borsec ora 9:00

o   In 09.07.2011 curatam cartierul Vlaicu, zona Garii, zona UTA, piata Fortuna – punct de intalnire: in fata stadionului UTA  ora 9:00

  • si cartierul Alfa – punct de intalnire: parcul Alfa ora 9:00

Sunt formate echipe coordonatoare care vor indruma in fiecare cartier activitatea voluntarilor si persoanelor care doresc sa se implice. Asociatia ProgressOn pune la dispozitie toate materialele necesare actiunilor propuse (saci, manusi, ustensile) si de asemenea logistica necesara. Materialele vor fi distribuite in ziua implementarii actiunilor in punctele de intalnire din fiecare cartier. Astfel se vor ecologiza spatiile verzi din zonele nelocuite, scuarurile si spatiile verzi din fata locuintei – casei – blocului pe o arie de maxim 50 de metri in jurul acestora.

Proiectul urmareste sa ii responsabilizeze pe cetateni si sa ii constientizeze asupra impactului pe care il are un comportament indiferent fata de mediul inconjurator pe termen lung si impactul vizual pe care acesta il are asupra imaginii orasului, cartierului, casei sau locuintei proprii. Ne dorim sa promovam curatenia si in acelasi timp protectia mediului si sustinerea implicarii cetatenilor si comunitatii locale pentru a participa activ la pastrarea curateniei in oras, pe strada, in parc si implicit in spatiile verzi din fata locuintei. Aceste actiuni se doresc a fi punctul de start al unor actiuni de promovare al comportamentului ecologic al aradenilor in oras, in cartiere si in jurul locuintei proprii.

Proiectul este finantat si sustinut de Primaria Arad prin programul de finantari nerambursabile a unor proiecte de tineret, invatamant si recreative sesiunea 2011, si are ca parteneri 10 ONG-uri locale.

Pentru informtii suplimentare va rugam sa ne contactati!


Son Ioana Lucia
President
ProgressOn Association

Arad / Romania
Str. Alba-Iulia, bl. 558, sc. C, ap 2
Code 310310
Tel: 004/ 0740700961
email: asociatiaprogresson@gmail.com
web: www.progresson.wordpress.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,337FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente