Marea Debarasare – Romanii sunt asteptati sa scoata deseurile electrocasnice in fata caselor

Sambata are loc cea de-a treia editie a campaniei “Marea Debarasare”.
marea debarasare
Romanii trebuie sa scoata deseurile electronice si electrocasnice in fata locuintelor, iar primariile, prin operatorii de salubritate, le vor colecta. Campania se va derula in toate localitatile cu peste 20.000 locuitori si in Bucuresti, insa la aceasta editie se organizeaza, in cadrul unui proiect pilot, si actiuni de colectare in zonele rurale din judetele Arges si Covasna.

Ministrul Attila Korodi a declarat ca, daca actiunea se va dovedi un succes, aceasta practica va fi extinsa la nivel national. Incepand cu aceasta editie, Ministerul Mediului lanseaza si o campanie sustinuta pe un an de zile, perioada in care in prima sambata a fiecarei luni se vor organiza actiuni de colectare a deseurilor electronice si electrocasnice.

Pentru a evita ca deseurile sa fie colectate de persoane neautorizate, Ministerul Mediului a cerut Internelor sa puna la dispozitia campaniei patrule de politisti care sa se sigure ca totul va decurge conform planului. Cetatenii pot primi informatii suplimentare sau pot face reclamatii la numerele de telefon 021.316.38.74 si 021.316.61.38.

In acest an tinta programului este de colectare a patru kilograme de echipamente electrice, electronice si electrocasnice pe cap de locuitor, fata de trei kilograme, obiectivul de anul trecut. In prima editie a “Marii Debarasari”, desfasurata in 2007, agentiile de salubritate au colectat peste 600 tone din 110 orase, iar in primavara lui 2008, la editia a doua au fost colectate peste 650 tone de deseuri.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,534FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente