Margarina, pro sau contra?

Margarina este unul dintre alimentele care se chinuiesc sa se reabiliteze in ochii consumatorilor din Romania. Cei mai interesati sunt producatorii care concep tot felul de campanii de promovare a efectelor benefice ale acestui tip de grasime vegetala. Una dintre companiile cu cea mai efervescenta activitate de incercare de inlaturare a preju-decatilor a organizat ieri dezbaterea „Margarina, pro sau contra?”.

ARGUMENTE. Pentru a-i convinge cel putin pe ziaristii prezenti ca acest aliment ne face foarte bine, specialisti din cadrul companiei au prezentat procesul de fabricare a margarinei. Ei au accentuat cel mai mult ideea ca industria de profil a renuntat de mult la folsirea grasimilor vegetale hidrogenate, care sunt cele mai periculoase si care sunt incriminate pentru aparitia bolilor cardiovasculare. Nu-tri-tionistul companiei, Rodica Va-manu, a explicat ca, in margarina, aci-zii grasi trans, vinovati pentru nu-meroase probleme de sanatate, nu au o pondere mai mare de 0,5%, pe cand in unt acestia se gasesc in pro-portie de 3%. Pentru a fi cat mai convingatori, reprezentantii companiei le-au invitat pe ziaristele prezente la dezbatere sa „gateasca” margarina. Le-au pus la dispozitie ingredientele pe care ei afirma ca le folosesc si in procesul industrial si la final a rezultat o emulsie din uleiuri vegetale. Concluzia dezbaterii a fost ca margarina este buna de consum, ba chiar ca este indicat ca in dieta noastra sa se gaseasca zilnic 20 de grame din acest aliment. Compania producatoare a prezentat si date din alte tari ale Europei, unde autori-ta-ti-le recomanda consumul de grasimi vegetale in mod frecvent. Numai ca fiecare producator de margarina intrebuinteaza alte ingrediente, folosindu-se chiar si de grasimi vege-tale hidrogenate si de E-uri care ne pot pune grav in pericol sanatatea.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *