MARSUL AURULUI sau AUR PENTRU PRESEDINTE

MARSUL AURULUI sau AUR PENTRU PRESEDINTE

Luni, 19 septembrie 2011, ora 9.00, din fata Prefecturii Bacau, doi bacauani (Suciu Florin – 35 ani – si Muscalu Sebastian – 21 ani) vor porni pe jos pana la Bucuresti, Palatul Cotroceni, intr-un mars intitulat MARSUL AURULUI sau AUR PENTRU PRESEDINTE.

Acest mars va dura 9 zile si este deschis tuturor celor care doresc sa sa ia atutudine fata de  distrugerea propusa la Rosia Montana, astfel toti cei care doresc sa se alature pe traseu sunt bineveniti.  Se va trece prin urmatoarele orase: Bacau, Adjud, Focsani, Ramnicu Sarat, Buzau, Bucuresti, urmandu-se marginea soselei E 85.

Actiunea este o urmare fireasca si necesara a ultimelor declaratii ale domnului Traian Basescu referitoare la exploatarea de la Rosia Montana. Pornind de la premiza ca aurul de la Rosia Montana va aduce un beneficiu imens Romaniei, domnul Basescu incearca sa convinga romanii ca exploatarea propusa de RMGC este una benefica. Si asta in ciuda opozitiei tuturor institutiilor, cercetatorilor, cetatenilor care au declarat deja de mai multi ani ca aceasta exploatare este un dezastru uman, ecologic, economic si cultural pentru Romania si locuitorii ei.

“Sunt un simplu roman. Constiinta si valorile morale in care cred ma determina sa iau atitudine fata de lipsa acestora in politica actuala. De aceea, am decis sa merg pe jos pana la Bucuresti si sa port cu mine vestea ca Rosia Montana nu este de vanzare. Si pentru ca acest mars sa aiba inca o valoare practica si simbolica voi duce personal la Palatul Cotroceni, domnului Presedinte Traian Basescu, o bucatica de aur, atat cat imi pot permite.

Aceasta este o donatie din parte familiei mele pentru ca sa lase in pace aurul de la Rosia Montana. Nu sunt convins ca, asa cum declara domnul Presedinte, aurul de la Rosia Montana va salva Romania sau ca proiectul propus de RMGC va aduce vreun beneficiu pe termen indelungat si nici macar pe termen mediu. Dar daca domnului Presedinte Traian Basescu crede aceasta eu il sprijin in felul meu fara sa trebuiasca sa distrug vreun munte, sa poluez nu stiu cate sute de hectare, sa creez iluzii de imbogatire vreunei comunitati, sa dezbin clasa politica si clasa sociala, fara sa trebuiasca sa mint pentru vreun interes strain, fara sa creez iluzia ca aceasta este o cale viabila pentru ca Romania sa iasa din criza.” a afirmat Florin Suciu, initiatorul si organizatorul acestui eveniment.

Aceasta actiune este organizata cu sprijinul sustinatorilor campaniei “Salvati Rosia Montana”. Mentionam mobilizarea societatii civile, prin eforturile careia au fost stranse 26.000 semnaturi in treizeci de zile de la lansarea seriei de petitii adresate institutiilor statului de catre societatea civila, iar in ultimele 10 saptamani au fost organizate 8 actiuni de protest si un festival de amploare, FanFest, la care au participat peste 1500 de persoane.

De asemenea, toti cei care doresc sa asculte pe viu povestea temerarilor, ce vor porni in acest mars, sunt asteptati la Rosia Montana, in perioada 21-30 septembrie 2011, la Tabara Internationala Reclaim the Fields (editia a 3-a).

Persoane de contact:

Florin Suciu gliabacau@yahoo.com, 0755 807 378

Elena Rastei elena@rosiamontana.net, 0743 756 079

Site: http://www.rosiamontana.net (petitii si actiuni de mobilizare )

http://www.rosiamontana.org (informatii despre campania “Salvati Rosia Montana”)

Blog: http://marsulaurului.wordpress.com/

Twitter:

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/rosia.montana.in.unesco

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,547FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente