Filialele din teritoriu ale Partidului Ecologist Roman parasesc PER si intra in Partidul Verde

Filialele din teritoriu ale Partidului Ecologist Roman parasesc PER si intra in Partidul Verde

Filialele din teritoriu ale Partidului Ecologist Roman parasesc PER. Filiala judeteana PER Iasi  a intrat in Partidul Verde.

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, anunta faptul ca membrii, conducerea si presedintele Janica Ianole a filialei judetene PER Iasi au parasit Partidul Ecologist si s-au inscris in Partidul Verde.

Principalul motiv al plecarii membrilor si conducerii filialei PER Iasi il reprezinta esuarea fuziunii dintre Partidul Ecologist Roman si Partidul Verde. Presedintele PER s-a angajat in fata repezentantilor filialelor ecologiste ca va duce la indeplinire unificarea cu Verzii din Romania. Din nefericire, conducerea PER nu a indeplinit conditia impusa de catre Partidul Verde si anume exprimarea unui punct de vedere oficial din partea PER pentru clarificarea pozitiei Partidului Ecologist fata de proiectul de exploatare cu cianuri de la Rosia Montana. Mai mult, filiala PER Iasi il acuza pe presedintele partidului ca a demis conducerea a 20 de filiale pentru ca acestea au indraznit sa propuna convocarea unui Congres care sa analizeze activitatea presedintelui PER.

PER ezita in continuare sa se pronunte ferm impotriva proiectului RMGC, ultimele declaratii ale liderilor PER fiind acelea ca ei asteapta acum desecretizarea clauzelor contractuale ale proiectului RMGC pentru a lua o decizie. Din acest motiv Partidul Verde a suspendat negocierile de fuziune pana la momentul la care conducerea PER se va pronunta categoric impotriva exploatarilor care folosesc tehnologii pe baza de cianuri.

Filiala jud PER Bistrita a protestat recent, la randul sau, fata de ezitarile conducerii de la centru in a lua o decizie impotriva sustinerii proiectului RMGC. PER Bistrita solicita demisia actualei conduceri a PER si fuziunea PER cu Partidul Verde cu respectarea conditiilor impuse de catre Verzi.

Partidul Verde saluta gestul de onoare al PER Iasi si sustine fara ezitare coalizarea in jurul Verzilor a tuturor ecologistilor din Romania. Partidul Verde afirma ca este momentul ca politicienii onesti din Romania sa dea dovada de verticalitate si sa paraseasca formatiunile eticheta care se pretind a fi ecologiste pentru a asuma drumul anevoios al unei cresteri morale sanatoase.

Verzii din Romania sunt decisi sa nu se abata de la principiile morale si ecologiste si sa nu faca niciun fel de compromis fata de poluarea cu cianuri pe care o presupune proiectul RMGC. In acest sens doar dezvoltarea durabila bazata pe protejarea resurselor, doar preocuparea reala fata de problemele social-economice ale oamenilor, doar propunerea de solutii la criza financiara si la criza de mediu prin care trece Romania constituie garantia ca politica se poate face altfel.

Persoana de contact: Silviu Dumitru – Secretar general Partidul Verde (0746080853)

16.09.2011, Biroul de presa al Partidului Verde

www.verzii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *