Marturiile unui padurar despre mafia lemnului din Romania: angajatii platesc sefilor cotizatii

Marturiile unui padurar despre mafia lemnului din Romania
Marturiile unui padurar despre mafia lemnului din Romania

Angajatii platesc sefilor cotizatii, iar spaga merge mai departe la directori. Un adevar lant al coruptiei, pe care pana acum ceva vreme nimeni nu l-a deranjat. Totul se intampla cu complicitatea politicienilor si a celor care ar trebui sa controleze jaful din padure.

Tomos Voicu este padurar peste padurile de la Maguri, angajat al statului. Cu greu l-am gasit si convins sa vorbeasca in fata camerei. Acum este sef si peste composoratul Maguri, asociatia de proprietari de padure din zona. In total 2150 de hectare.

Seful lui direct este Balc Calin. Si numele lui Balc apare in rapoartele facute de Corpul de Control. Si el este partas la distrugerea padurilor din zona.

Ani de zile, seful lui Balc a fost Vesa Vasile. Iar seful cel mare, care a condus toata Directia Silvica Cluj, era Traian Maris, care apare intr-o inregistarare vorbind relaxat despre dezastrul din padurile pe care le conducea.

Traian Maris vorbea tocmai despre controalele pe care le declansase in zona condusa de Tomos si Balc, la Maguri. Pentru a fi lasati in pace, Tomos si Balc ii ofera sefului o spaga de 10.000 de lei.

„Ca s-o dam la pace. I-am transmis printr-un coleg sa ma lase in pace, ca eu oricum plec din sistem sa ma duc linistit la vatra”, marturiseste padurarul Tomos Voicu.

Dar se prezinta si la politie si il denunta pe seful lor. Traian Maris este arestat.

„Asta era cota periodica. Daca cineva din conducere avea chef sa mearga in vacanta in Austria sau habar nu am unde… vedeti ca ma duc in vacanta. Si erau sponsorizati. Deci periodic. Nu pot sa spun ca la fiecare 2 saptamani. Periodic. O data la cat timp venea spaga asta la ei? De multe ori”, mai afirma Tomos Voicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *