Cererea globala de energie electrica va creste cu 70% in 2035

0
402
Cererea globala de energie electrica va creste cu 70% in 2035
Cererea globala de energie electrica va creste cu 70% in 2035
Cererea globala de energie electrica va creste cu 70% in 2035

Politicienii si economistii vorbesc despre epuizarea rezervelor de petrol si isi exprima ingrijorarea legata de socurile energetice care ameninta sa apara in viitorul apropiat. Astfel, multi experti analizeaza mai atent energia electrica. Zone extinse din Asia si Africa inregistreaza un progres remarcabil si au nevoie de energie care sa sustina aceasta crestere. SUA si Europa dispun de energie electrica, dar opereaza o retea invechita, care i s-ar parea familiara si lui Thomas Edison.

Conform estimarilor expertilor, cererea globala de energie electrica va creste cu 70% in 2035, iar SUA si China vor fi nevoite sa investeasca fiecare peste 600 miliarde dolari (USD) in propriile retele si infrastructuri energetice in viitorul foarte apropiat, potrivit unui comunicat de presa.
Vestea buna este aceasta este o problema preponderent tehnica. Tehnologia necesara modernizarii retelei exista deja. GE, de exemplu, tocmai a incheiat un parteneriat cu compania XD Electric din China in vederea dezvoltarii si distribuirii echipamentelor de inalta tensiune care pot contribui la automatizarea retelei, transportul eficient al energiei de la producatori la consumatori pe distante lungi si transformarea vechilor sisteme mai simple in retele mai agile si mai receptive.

„XD este un renumit lider in domeniu, care a contribuit la realizarea celei mai avansate retele electrice din China cu echipamente de inalta tensiune de cea mai buna calitate din lume,” declara Robert Turko, director general pentru alimentarea cu energie, divizia GE Digital Energy.

„Impreuna, GE si XD au oferte complementare in care echipamentele de inalta tensiune de la XD se adauga capacitatilor de automatizare a retelei de la GE.” Noul parteneriat include o companie mixta care va oferi clientilor chinezi produse de automatizare a retelei de la GE. In afara granitelor Chinei, GE va furniza echipamentele de inalta tensiune de baza din portofoliul XD.

Robert Turko precizeaza ca accesul la tehnologia de inalta tensiune de la XD va permite GE sa se extinda in industria de transport si distributie evaluata la 100 miliarde USD.

Extinderea va consta in realizarea unor sisteme mai eficiente si mai fiabile in tarile industrializate si a unor sisteme electrice mai robuste in economiile emergente, concepute sa raspunda necesarului tot mai mare al sectoarelor industrial, de aprovizionare cu apa si telecomunicatii, precum si in randul populatiei, in general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.