Masa Critica la Sibiu

cu bicicletaIn fiecare an pe 22 septembrie, oameni din intreaga lume se aduna pentru a marca “Ziua fara Masini” si a promova alternative la automobilul personal sau de serviciu. Sute de orase isi inchid centrele circulatiei auto, mersul pe jos, bicicleta, transportul public si alte forme de deplasare fiind incurajate.

“Masa Critica este o plimbare in masa cu bicicletele, o sarbatoare a mersului pe bicicleta.
Are loc de obicei in ultima zi de vineri a fiecarei luni, in peste 500 orase de pe glob.

Masa Critica nu este condusa de nimeni, nu are organizatori si nici membri, nu are nici un mesaj oficial, cu toate ca este in general inteleasa ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) si un mod de a-i face pe ceilalti participanti la trafic sa fie constienti ca si biciclistii fac parte din trafic. Noi nu blocam traficul, noi facem parte din trafic.

In Sibiu, Masa Critica are loc in ultima zi de vineri a fiecarei luni.
Ne intalnim in Piata Mica, incepand cu ora 18.00. Stam la povesti, ne admiram biciletele, iar la 18.30 plecam in plimbare.
Pentru detinatorii de biciclete : avem o propunere de iesire la miscare ( o tura de bicicleta in Sibiu )pe 22 septembrie 2009 iesim putin din tipare.

Ne INTALNIM pe Str. Calea Turnisorului, interesectia cu Str. Dreptatii si Str. Ion Agarbiceanu (langa liniile de cale ferata).
E la 1 km de centru (10-15 min. cu bicicleta), deci nu e mare diferenta fata de P. Mica.

Parcurgem TRASEUL:

CALEA TURNISORULUI – Str. Distributiei – Str. Lemnelor – str. Reconstructiei ( / Str. Pedagogilor – Str. Gradinarilor) – Podul peste Cibin – Str. Cibinului [pe langa fost Independenta I] – str. Viitorului – Str. Moara de Scoarta – str. Garii – Str. Calea Gusteritei – str. Macaralei – str. Masinistilor – str. Henri Coanda – str. Magura – str. Axente Sever – str. Oberth Hermann (e continuarea Str. Balea spre giratoriu) – PARCUL TINERETULUI.

http://www.sibiuvirtual.ro/harta. php
http://wikimapia. org/#lat= 45.7993289&lon=24.1291845&z=18&l=0&m=b
(am pus aici un poligon cu locul de intalnire)

Bineinteles, in functie de sensuri unice, strazi in lucru, etc. traseul poate devia de la cel scris de mine.

Ora intalnirii: 18:00
Ora plecarii: 18:15 (sfertul acadamic :P)

Nu putem accepta comentarii , si alte de genul .. pentru ca ne-am gandit mult la traseu , data , ora , si consider ca putem face un efort sa ne prezentam , cu toate ca nu este obligatoriu.

Te asteptam si pe tine.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente