Daca v-am spune ca monopostul de curse al viitorului este alimentat cu ciocolata, are un corp din cartofi si un volan din morcovi, ati zice ca am citit prea multe povesti de adormit copiii. Insa, o astfel de masina chiar exista! In plus, ea poate lua viraje cu 200 km pe ora in timp ce curata aerul!
WorldFirst F3
Monopostul WorldFirst F3 este rezultatul centrului de cercetare britanic Warwick Innovative Manufacturing si contine o multime de caracteristici “verzi”.

Warwick Innovative Manufacturing Research Centre (WIMRC) face parte din Universitatea Warwick, iar proiectul WorldFirst F3 este condus de James Meredith. Scopul lor era de a dezvolta prima masina de Formula 3 facuta din materiale regenerabile si cat mai naturale.

Echipa a studiat fiecare componenta a monopostului normal pentru a afla daca exista optiuni mai naturale. Astfel, cercetatorii au reusit sa creeze un volan din morcovi, un scaun din soia, lubrifianti din uleiuri de plante si un motor biodiesel, ce merge cu ciocolata si ulei vegetal.

Si mai impresionant este faptul ca masina poate sa curete aerul in timp ce merge, datorita catalizatorului sau revolutionar care distruge emisiile.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here