Urmatoarea comunitate din Florida nu este pentru pensionari, cei care frecventeaza cel mai des insoritul stat american, ci pentru iubitorii mediului. O companie din Florida va construi un oras alimentat doar cu energie solara.
oras eficient energetic
Orasul, intins pe 17.000 de acri, se va afla langa Fort Myers. Comunitatea va functiona pe un generator alimentat de soare, de 75 megawati, si in valoare de 300 de milioane de dolari. Locuitorii vor putea sa isi monitorizeze singuri consumul de energie, printr-un sistem nou.

“Masini electrice, capabile sa se incarce cu energie in statii speciale, vor merge pe strazile luminate seara de lampi solare”, spun creatorii proiectului.

Daca totul merge potrivit planului, constructia generatorului de energie va incepe anul acesta, iar cea a orasului, anul urmator. Toate cladirile din oras vor fi certificate potrivit standardelor Florida Green Building.

Comunitatea va contine 19.500 de case si aproape 2 milioane de metri patrati rezervati magazinelor si afacerilor. Orasul va avea peste 8.000 de acri de strazi pline de verdeata si de spatii deschise.
Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here