Masinile hibride, prea scumpe pentru europeni

Presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile considera ca masinile hibride nu sint o solutie pentru reducerea poluarii in UE.

Masinile hibride nu sint solutia pentru Europa, deoarece tehnologia pe care acestea o presupun este prea scumpa, peste suma pe care ar fi dispus un client sa o plateasca pentru protectia mediului, a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Brent Valmar.

El a mai explicat ca, pe de alta parte, trebuie gasita formula cea mai potrivita cu privire la raportul intre cost si rezultat. “Tehnologia propusa de hibride are un cost cu circa 8.000 de euro mai mare fata de modelele normale. (…) S-au facut niste studii de impact asupra pretului pe care un client este dispus sa-l plateasca in plus pentru protectia mediului si s-a ajuns la concluzia ca un cost suplimentar mai mare cu 2.000-3.000 de euro fata de un model normal nu este sustenabil”, a explicat presedintele APIA. “De aceea, noi (n.r., Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile – APIA), si eu, credem ca solutia pentru Europa nu este tehnologia hibrida, ci alte tehnologii, diesel, cu filtre de particule si setari speciale, sau alte solutii similare”, a conchis Brent Valmar.

In Romania, hibridele pot fi intilnite in gama marcilor nipone Honda, Toyota si Lexus. Directorul de operatiuni al Honda Trading Romania, Florin Tudor, a declarat ca vinzarile de masini hibride nu trebuie vazute in termen de volume, ci prin prisma impactului pe termen lung. Intrebat care este potentialul masinilor hibride in Romania si in Europa, oficialul Honda Trading Romania a explicat ca piata cere acest tip de masini din ce in ce mai mult. “In Romania sint oameni care isi cumpara masini hibride pentru a arata ca sint diferiti, pe linga dorinta de a proteja mediul”, sustine Tudor. Toyota comercializeaza in Romania modelul Prius, care intr-un an de la lansare si-a gasit in jur de 20 de clienti.

Sursa: Monitorul de Cluj

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente