Boabele de mazare sunt o excelenta sursa de vitamine precum A, B1, B2 si C. Specialistii apreciaza ca, datorita vitaminei B2 din compozitia sa, mazarea este un aliat de nadejde impotriva afectiunilor cardiovasculare.
Boabele de mazare sunt valoroase si pentru fibrele pe care le contin. Fitoterapeul Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda dieta cu mazare ca remediu pentru anemie, afectiuni digestive (mai ales intestinale), stres si, preventiv, in cancerul de colon.
Reteta saptamanii
Piure de mazare cu pastarnac
Timp de preparare: 30 de minute
Calorii: 300/portia
Ingrediente: 500 g mazare, 300 g pastarnac, o legatura de marar, o ceapa, 6 linguri de ulei de masline, o lingura de mustar, cimbru, dupa gust.
Preparare: Se fierb legumele, apoi se adauga cimbrul si toate ingredientele se paseaza. In final, se adauga uleiul, mustarul si mararul, tocat marunt. Piureul poate fi servit cu oua de prepelita (omleta).
Sursa: Adevarul