Medicament experimental eficient impotriva efectelor radiatiilor

Un medicament experimental testat pe animale a avut efectul protejarii celulelor sanatoase gastro-intestinale si a maduvei spinarii impotriva radiatiilor din tratamentele oncologice.

Desi radiologia este o arma eficienta pentru distrugerea tesuturilor tumorale, de cele mai multe ori in aceleasi timp cu acestea sunt distruse si celulele sanatoase. Din aceste motive medicii sunt in cautarea unor tratamente eficiente pentru reducerea efectelor devastatoare ale radiatiilor asupra celulelor sanatoase, explica autorii unui nou studiu publicat in revista americana Science.
Noul medicament denumit CBLB502, a fost testat pe cobai si pe maimute si poate proteja celulele gastro-intestinale si maduva osoasa a acestor animale, fara a reduce in nici un fel eficienta tratamentului radiologic asupra celulelor canceroase, precizeaza Lyudmila Burdelya de la Roswell Park Cancer Institute (New York), coordonatoarea acestui studiu.

O singura doza din acest medicament este suficienta pentru a proteja cobaii si maimutele impotriva unor doze mortale de radiatii, se precizeaza in acest studiu. Testele pe voluntari umani ar putea incepe in aceasta vara. (A.B.)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente