Mediul, in grija gunoaielor

HUNEDOARA. Poluarea albiilor apelor este o tragedie de care Valea Jiului nu reuseste sa scape.
poluare
Controalele si sanctiunile autoritatilor nu au nicio valoare in fata celor care cred ca drumul pana la albia apei este mai scurt decat cel pana la container. Destule zone din Valea Jiului sunt poluate cu tot felul de resturi, depozitate pe malurile cursurilor de apa si, mai apoi, purtate de apele umflate in urma ploilor la vecinii din Gorj.

Administratia locala din Petrosani lucreaza, in acest moment, la curatarea albiilor raurilor, unde reprezentantii de la Directia Apelor Jiu Craiova au constatat nereguli. Este vorba, in special, de malul Jiului, dar de acest tratament neecologic beneficiaza mai toate cursurile de apa. “Da se lucreaza la indepartarea gunoaielor ce au fost aruncate in locuri interzise, de anumite persoane. Am primit un avertisment de la cei de la Apele Romane, dar sper ca pana la termenul limita sa terminam si sa avem totul in ordine”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi. Trei administratii locale din Valea Jiului au fost avertizate, de catre Directia Apelor Jiu Craiova, ca pana in data de 15 septembrie sa remedieze deficientele constatate in urma controalelor. Este vorba despre deseuri ce au fost gasite pe albiile cursurilor de apa: peturi, moloz din constructii, deseuri menajere.
“Avem controale regulate, pe care le efectuam impreuna cu reprezentantii primariilor din Valea Jiului. Am constatat anumite nereguli, legate de poluari punctiforme, in urma carora am sanctionat cu avertisment primariile din Petrosani, Aninoasa si Lupeni. Le-am dat un termen limita, pentru a remedia aceste deficiente, in caz contrar vom aplica amenzi”, a declarat si Sorin Corici, reprezentantul Apelor Romane din Valea Jiului. Jiul pare a fi cel mai afectat curs de apa din cauza gunoaielor, pentru ca raul ce strabate atat estul cat si vestul Vaii Jiului trece prin localitati, iar oamenii nu ezita sa arunce resturile pe maluri. Rezultatele acestor actiuni se vad dupa ploile mai mari cand apele poarta si lasa pe Defileu, tot felul de resturi, cele mai vizibile fiind textilele si pet-urile. Speram ca aceasta actiune sa fie dusa la bun sfarsit. Dar nu este suficient, atata vreme cat se vor mai gasi indivizi care sa-si arunce mizeriile unde vad cu ochii. Pe-aici ar trebui umblat cu amenzi cat mai groase.

Sursa: 24h online

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente