Megaactiuni de control pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice

Megaactiuni de control pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice
Megaactiuni de control pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice

Ele sunt desfasurate in zonele Gura Humorului, Radauti, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei
Incepand de ieri, ora 9, timp de trei zile, politistii, impreuna cu specialisti din cadrul celorlalte institutii cu atributii in domeniu, desfasoara actiuni de control pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice.

Actiunile sunt coordonate de Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia Ordine Publica – Serviciul Protectia Fondului Forestier si Piscicol si se desfasoara in judetele Suceava si Neamt.

In cadrul acestor actiuni, aflam ca sunt vizate fapte de natura penala si contraventionala asociate taierilor ilegale de arbori, furtului de arbori, dar si conditiilor de exploatare, prelucrare, comercializare si transport a materialului lemnos. De asemenea, se urmareste si prevenirea si combaterea infractiunilor de natura economica generate de activitatea cu material lemnos.

In judetul Suceava, actiunile de control sunt desfasurate in zona Gura Humorului, Radauti, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, fiind efectuate verificari la gatere, unitati de prelucrare a lemnului, controale in trafic la transportatorii de material lemnos, dar si controale in fondul forestier.

Pentru eficientizarea activitatilor si utilizarea judicioasa a resurselor umane si logistice, actiunile sunt sprijinite si de un elicopter al Inspectoratului General al Aviatiei Romane, informeaza IPJ Suceava. „Echipele de control sunt astfel directionate catre sectoarele de drum pe care sunt identificate utilaje de mare tonaj care transporta material lemnos si catre zonele in care exista gatere functionale sau depozite de masa lemnoasa”.

In judetul Suceava, la actiune participa, pe perioada celor trei zile, politisti din cadrul IPJ Suceava – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, ofiteri si agenti din cadrul politiilor municipale si orasenesti, specialisti din cadrul ITRSV si Romsilva, comisari ai Garzii de Mediu si Garzii Financiare.

Rezultatele activitatilor vor fi centralizate in cursul zilei de vineri, arata IPJ Suceava.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,334FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente