Mehedinti – Summit-ul Dunarenilor, la final

0
385

Cel de-al doilea summit al Dunarenilor, desfasurat la Eselnita – Mehedinti-, unde au participat reprezentanti din Romania, Bulgaria, Ucraina si Republica Moldova, s-a incheiat ieri cu un tirg al produselor traditionale dunarene.
dunare
Platoul din fata Caminul Cultural a gazduit mese pe care au fost etalate produse din Eselnita, Dubova, Calarasi, Giurgiu si chiar Bulgaria. La mare pret a fost pestele si rachia, dar si costumele nationale de pe Clisura Dunarii.

CROAZIERA. La summit, desfasurat in perioada 8-11 septembrie, in comunele de pe Clisura Dunarii, Eselnita si respectiv Dubova, sub patronajul World Wide Fund for Nature, au avut loc prezentari ale reprezentantilor WWF Programul Dunare – Carpati, ale unor proiecte cu privire la Coridorul Verde al Dunarii Inferioare si importanta Siturilor Natura 2000 atit pentru natura, cit si pentru comunitatile locale de pe Clisura. Tirgul de ieri a fost urmat de o croaziera in Cazanele Dunarii. Tirgul amplasat pe platoul Caminului Cultural din Eselnita si-a deschis portile la ora 10:00, peste 20 de producatori din diferite zone ale tarii oferind celor prezenti o gama larga de produse dunarene. Atractia tirgului a constituit-o preparatele din peste, rachia, dulceata de smochine, dar si piinea de casa plamadita si coapta pe loc.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.