Melcii fara cochilie au invadat gradinile brasovenilor

Gradinile de zarzavat din zona Brasovului au cazut prada melcilor. Cum ploile nu mai contenesc de aproape o luna, noapte de noapte brazdele de ceapa, varza sau cartofi devin o cina delicioasa pentru melcii fara cochilie. Gradinarii spun ca desi au mai fost ani ploiosi, nu au mai vazut atat de multi daunatori. Oficialitatile fitosanitare sustin insa ca nu se poate vorbi inca de o invazie.melci fara cochilie

Limacsii nu iarta nimic. Tot ce are frunze ii atrage. De cateva saptamani, oamenii se uita neputinciosi dimineata cum plantele lor au frunzele ciuruite.

Cultivatorii au incercat sa scape de melci cu toate metodele traditionale: var imprastiat pe brazde, randuri de sare sau chiar vase cu bere. Fara succes insa, din cauza umiditatii in exces .

Specialistii recomanda folosirea substantelor speciale contra molustelor, care se gasesc in farmaciile fitosanitare. Un litru costa insa cateva zeci de lei, iar cultivatorii se plang ca ar pierde astfel toata economia facuta asigurandu-si singuri zarzavatul din curte. Cei care investesc totusi bani in chimicale trebuie sa stie ca sunt foarte toxice si se impune respectarea cu strictete a indicatiilor de dozare si de igiena.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *