Cercetatorii acuzati ca ar fi manipulat informatiile despre schimbarile climatice au fost gasiti nevinovati

0
330

Ei au fost criticati, insa, pentru ca nu au fost suficient de deschisi cu comunitatea.cercetatori acuzati

Oamenii de stiinta acuzati ca au manipulat datele referitoare la incalzirea globala au fost gasiti nevinovati, insa au fost criticati pentru ca nu au fost suficient de deschisi in legatura cu munca lor.

Sir Muir Russel, cel care a anchetat scandalul Climategate, a declarat ca nimeni nu s-a indoit de rigoarea si onestitatea oamenilor de stiinta de la Climatic Research Unite (CRU) – Universitatea East Anglia.

Investigatia sa a concluzionat ca oamenii de stiinta nu au fost suficient de deschisi si de amabili pentru a raspunde la intrebarile adresate de comunitate, potrivit dreptului fundamental la informatie.

„Este vorba despre ce au facut, nu despre ce au zis. Nu am gasit nicio dovada ca au manipulat informatiile stiintifice”, a declarat Russell.

Aceasta este cea de-a treia si ultima ancheta in acest caz si il achita pe profesorul Phil Jones, liderul CRU si pe colegii sai.

Peste 1.000 de email-uri au fost scoate de hackeri din serverele institutiei, anul trecut, iar scepticii climatici au incercat sa demonstreze cu ele ca oamenii de stiinta de la Universitatea East Anglia au manipulat informatiile despre schimbarile climatice si au ascuns o mare parte din ele.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.