Mic dejun antistres

Fulgii de ovaz integrali sunt cei mai hranitori dintre toate cerealele, deoarece dau senzatia de satietate foarte rapid. Prin continutul de vitamine si minerale, fulgii de ovaz sunt un bun tonic al sistemului nervos.

Principalul atu al fulgilor de ovaz este efectul remineralizant, fortifiant ge-neral, ne spun nutritionistii. Fulgii de ovaz sunt un cocteil de vitamine si minerale necesare pentru echilibrarea sistemului nervos, pentru prevenirea asteniei de primavara, pentru inlaturarea stresului si a insomniilor aparute pe fond de suprasoli-ci-tare fizica sau psihica. Vorbim in primul rand despre vitaminele din grupul B, recunoscute pentru efectul lor de imbunatatire a starii psihice, de crestere a rezistentei la stres. Proprie-tati similare au si fierul, seleniul, magneziul, calciul, pe care ni le ofera ovazul. Un studiu efectuat la Universitatea Cardiff (Marea Britanie) a demonstrat ca persoanele care mananca zilnic fulgi de ovaz la micul dejun au mai multa energie in timpul zilei decat cele care exclud cerealele de la masa de dimineata.

CONTINUT. Fulgii de ovaz integrali se remarca prin proteinele (11g/100g) si grasimi-le de buna calitate (9g/100g). In 100 g fulgi integrali se gaseste o cantitate apreciabila de carbohidrati – 66 g/100g. Este vorba insa despre carbohidrati care se asimileaza lent si care previn cresterea sau scaderea brusca a gli-cemiei. Chiar daca au o valoare calorica destul de ridicata – 375 calorii/100 g, fulgii de ovaz pot fi consumati cu incredere si de catre persoanele care vor sa slabeasca. Fulgii contin 3,5% fibre alimentare, care ne ajuta sa slabim, deoarece dau senzatia de satietate foarte rapid. S-a demonstrat chiar ca persoanele care prefera fulgii integrali dimineata mananca mai putin la masa de pranz.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *