Microhidrocentrala Anies, inchisa de Garda de Mediu

0
627
Prima petitie a cetatenilor europeni cere ca legea europeana sa garanteze dreptul la apa si canalizare
Prima petitie a cetatenilor europeni cere ca legea europeana sa garanteze dreptul la apa si canalizare
Microhidrocentrala Anies, inchisa de Garda de Mediu
Microhidrocentrala Anies, inchisa de Garda de Mediu

Proprietarul unei microhidrocentrale din Anies a fost amendat cu 60.000 de lei de Garda de Mediu Bistrita-Nasaud intrucat nu a putut dovedi ca detine autorizatie de mediu pentru functionarea ei. Mai mult, comisarii au decis chiar inchiderea acesteia.

Publicat in 04 februarie, 2013 cu Nici un comentariu
Potrivit unui comunicat al Garzii de Mediu, neregula a fost descoperita in timpul controlului efectuat de comisarii Garzii de Mediu la Microhidrocentrala Anies. Administratorul obiectivului (S.C. Elerex S.R.L Maieru – Bistrita Nasaud) nu a prezentat actele de reglementare solicitate de reprezentantii Garzii, respectiv autorizatia de mediu si autorizatia de gospodarire a apelor.

Comisarii i-au dat un termen, pana la sfarsitul lunii trecute, sa transmita copiile conform cu originalul ale autorizatiei de mediu si autorizatiei de gospodarire a apelor, la sediul GNM-CJ Bihor. Intrucat, pana la termenul stabilit, societatea a transmis doar o copie a autorizatiei de gospodarire a apelor, neputand, astfel, dovedi ca detine autorizatia de mediu pentru functionarea obiectivului, comisarii Garzii au sanctionat SC. Elerex SRL cu amenda contraventionala de 60.000 lei si au dispus sistarea activitatii Microhidrocentralei Anies pana la eliberarea documentelor necesare functionarii.

In perioada 21-25.01.2013, comisarii GNM din cadrul Comisariarului General au efectuat o serie actiuni de control la amenajarile hidroenergetice din judetele Cluj si Bistrita Nasaud. Cu ocazia acestor controale, in urma verificarilor din teren, comisarii GNM au identificat situatii in care operatorii economici au incalcat legislatia de mediu in vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.