Mii de americani – ucisi de medicamente prescrise inutil


In Regatul Unit, medicii primesc bonusuri intre 5,25 si 7,88 lire pentru fiecare vaccin impotriva gripei porcine (netestat suficient) pe care il administreaza, in timp ce medicamente deja testate provoaca 106.000 decese pe an in SUA.

drugs.gif

Cel putin 106.000 americani mor anual, din cauza efectelor adverse ale unor medicamente, care au primit aprobarile necesare pentru comercializare, dar au fost prescrise inutil de medici, estimeaza The Commonwealth Fund – un ONG care militeaza pentru eficientizarea sistemului sanitar din SUA.

Statul cu cea mai puternica economie din lume este de-abia pe locul 19 intre primele 20 tari industrializate, intr-un clasament al „deceselor care s-ar fi putut preveni”. Pana si banala aspirina provoaca 2.000 de morti pe an cand nu a fost corect indicata, in timp ce 15.000 decese pe an apar din cauza analgezicelor cu ibuprofen. Acestea provoaca tensiune arteriala, sangerare gastrointestinala, retinere de fluide si infarct.

Jumatate din americani iau zilnic pastile

Inca din 2002, circa 46% de americani luau zilnic un medicament care se da cu prescriptie. In prezent, medicii au pacienti care iau, in fiecare zi, cate 5-6 (chiar si 15) medicamente, astfel ca analiza tuturor interactiunilor si a efectelor adverse, respectiv prevenirea deceselor, a devenit imposibila.

Mai mult, desi programele guvernamentale lupta impotriva dependentei de droguri interzise, circa 7-8 milioane de americani sunt considerati dependenti de medicamente perfect legale. Acestea ucid mai multi oameni decat heroina si alte droguri. De pilda, potrivit unui raport al Departamentului Justitiei, decesele legate de consumul de metadona („heroina sintetica”, care nu da dependenta) au crescut cu 390% intre 1999 si 2004.
In Regatul Unit (UK) un studiu al Institutului de Psihiatrie de la King’s College din Londra arata ca doar 36.000 dintr-un total de 180.000 de pacienti varstnici, care sufera de dementa, au vreun beneficiu de pe urma medicatiei administrate. In fiecare an, 1.800 dintre ei mor din cauza ca li s-au prescris antipsihotice – adecvate bolnavilor de schizofrenie, nu si batranilor cu dementa.

Nadra Ahmed, presedinte al asociatiei profesionale care reprezinta aceste azile (NCHA), a respins ideea ca antipsihoticele le sunt prescrise batranilor pentru a-i calma si a usura munca ingrijitorilor, relateaza The Daily Telegraph. Pe de alta parte, deputatul liberal-democrat Paul Burstow considera ca „dovezile ca antipsihoticele fac mai mult rau decat bine s-au adunat de mai multi ani” si ca viata multor varstnici a fost scurtata pentru ca Guvernul nu a intervenit pentru limitarea „prescrierilor abuzive”.

Prime pentru vaccinarea impotriva AH1N1

Desi vaccinurile impotriva AH1N1 nu sunt pe deplin testate, iar producatorii nu isi asuma raspunderea pentru eventuale efecte adverse, medicii din Birmingham sunt „premiati”, daca fac cat mai multe injectii. Bonusul pentru un vaccin efectuat este de 5,25 lire, iar suma urca la 7,88 lire – daca medicul reuseste, in aria sa de acoperire, vaccinarea a 90% din persoanele dintr-o categorie „de risc”.

Din statisticile unui ONG american (Adults and Children Against Drugging America) care denunta „supramedicatia” la care sunt supusi cetatenii SUA, circa 90% dintre autorii de studii clinice au primit finantare sau au fost consultanti ai unor companii farmaceutice.

Sursa: www.Gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *