Mii de copaci, plantati la Constanta

0
369

Un vast program ecologic vizeaza resuscitarea „plamanului verde” al Constantei si al mai multor localitati in care vor fi dezvoltate proiecte imobiliare. Programul de mediu initiat de City Park Mall in colaborare cu Primaria Constanta are in vedere plantarea a peste 1.500 de copaci din speciile salcam, castan, tei, catalpa si tamarix in mai multe cartiere ale orasului (Faleza Nord, Poarta 6 si Faleza Sud).

Actiunea s-a derulat pana la sfarsitul lunii noiembrie si va fi reluata in primavara anului viitor, cand vor fi plantati alti 1.000 de copaci din aceleasi specii, marea lor majoritate in vecinatatea mallului, amplasat la intrarea in parcul Tabacarie. Neocity Group, promotorul proiectului City Park Mall, este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de pe piata romaneasca, cu lucrari imobiliare in Israel, tari ale Europei de Est, Canada si Statele Unite.

Investitia sa in cel mai mare mall constantean, aflat acum in constructie si estimat a fi finalizat anul viitor, a fost vehement contestata de societatea civila si organizatiile de mediu din cauza amplasarii intr-o portiune a parcului de langa lacul Tabacarie. Lucrarile de constructie au afectat zona verde de la intrarea in parc, astfel incat replantarile care se vor face in zona vin si ca o „reparatie” ecologica si o actiune de revitalizare a „plamanului verde” al Constantei.

Initiativa plantarii copacilor vine, de asemenea, sa confirme implicarea Neocity in proiecte de responsabilitate sociala in comunitate, cum ar fi constructia unei cantine pentru copiii saraci, in primavara acestui an sau echiparea cu un aparat ultraperformant a Sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Judetean Constanta, precum si grija pentru un mediu inconjurator cat mai sanatos. (Laurentiu Despina)

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.