Milano: Poluarea baga oamenii in spital

Aproape 70 de oameni pe zi ajung la Urgenta cu afectiuni legate de poluare sau smog. Si in fiecare zi, in medie, 20 dintre aceste persoane sunt spitalizate. In zilele cu poluare crescuta, la camera de urgenta din Milano s-a inregistrat chiar o crestere de 15%.poluarea si sanatatea

Aceste concluzii de-a dreptul alarmante au fost prezentate intr-un studiu comandat de municipalitate si coordonat de Spitalul San Carlo Borromeo din Milano. Proiectul a implicat de asemenea, alte patru spitale din Milano (Niguarda, Fatebenefratelli, San Paolo si Policlinica).

Studiul a monitorizat gradul de poluare si a evaluat relatia dintre nivelul smogului si incidenta tulburarilor cardio-respiratorii in departamentele de urgenta ale principalelor spitale din Milano. A fost stabilita o legatura evidenta intre un grup specific de poluanti (PM2, 5, PM10, oxizi de azot, monoxid de carbon, dioxid de carbon, de sulf, ozon si benzen) si cazurile prezentate la Sectia Urgenta.

Milano detine recordul de decese legate de afectiuni cardio-respiratorii

Misiunea acestui studiu este de a defini strategii de prevenire si de protectie a sanatatii cetatenilor, potrivit “NewNotizie.It”.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente