Milioane de euro pentru prevenirea poluarii Dunarii

Milioane de euro pentru prevenirea poluarii Dunarii
Milioane de euro pentru prevenirea poluarii Dunarii

In aceste zile, la Slatina, are loc sesiunea de informare a cetatenilor din cadrul proiectului „Managementul Comun al Riscului in Zona de Frontiera a Dunarii”, proiect cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013. Judetul Olt este parte integranta din acest proiect.
In organizarea Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Olt, ieri, in sala de sedinte a Consiliului Judetean Olt, s-a dezbatut tema „Poluarea”. Invitat la eveniment a fost si Ioan Bordianu, managerul de proiect, din cadrul Garzii Nationale. Lucrarile seminarului au fost deschise de prefectul judetului Olt, Catalin Rotea, care a subliniat importanta acestui proiect. Florin Homorean, comisarul sef al Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Olt a relevat faptul ca, prin acest proiect, la nivelul judetului, se urmareste imbunatatirea timpilor de reactie si a capacitatilor institutionale in cazul in care se produce o poluare accidentala. Deja, intr-o prima etapa, Garda de Mediu Olt a primit o parte din dotarile necesare in cazul interventiilor.

„Pe langa dotarea tehnica, proiectul mai presupune imbunatatirea metodologiilor de inspectie si control in domeniul protectiei mediului, atat in Romania cat si in Bulgaria, pentru a gasi o metoda comuna de abordare si a urmari fiecare dintre parti ce controleaza si cum controleaza fenomenul poluarii”, a spus Homorean.

Proiectul prezentat la Slatina are ca obiectiv general imbunatatirea pregatirii pentru interventie, prevenire eficienta, monitorizare si atenuarea efectelor dezastrelor si consecintele lor, in lupta pentru combaterea poluarii si a factorilor de mediu in zona eligibila. Valoarea totala a proiectului se ridica la 11,5 milioane de euro, din care Garda Nationala de Mediu beneficiaza de 2,65 milioane de euro. Investitia consta in achizitionarea de autoturisme de teren, barci gonflabile, rulete laser, ATV-uri si sisteme de comunicatii, respectiv seturi de telefonie mobila, aparatura GPS, imprimante mobile, dar si aparatura de birou. Sesiunea de informare se va desfasura in perioada octombrie-noiembrie 2013 in sapte orase resedinta de judet din zona de frontiera a Dunarii si in municipiul Bucuresti, prin organizarea a 16 evenimente de informare a cetatenilor. Sesiunea de la Slatina continua si astazi, tema intalnirii fiind „Biodiversitatea”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente