Minciuni socante din industria alimentara

Minciuni socante din industria alimentara

Industria alimentara se bazeaza, de multe ori, pe informatii care induc oamenii in eroare, dar pe care cu totii preferam sa le credem. De cate ori nu am citit pe ambalajele produselor pe care le achizitionam „produs natural” cand, in realitate, alimentul respectiv nu are nici o legatura cu naturalul?

Sa luam mierea drept exemplu. Ai putea sa crezi ca este un produs natural. Albinele o produc, ursii o fura de la albine si noi o mancam. Ei bine, nu e chiar asa. Foarte multi comercianti cumpara mierea din China. Iar producatorii chinezi filtreaza tot polenul din miere care sa-i ascunda originea, adaugand apoi indulcitori artificiali.

Nimic nu este mai apetisant decat un pui auriu, bine copt sau prajit. Ni se face foame numai cand citim sau scriem despre el. In realitate, insa, s-ar putea ca multi dintre noi nici macar sa nu stim ce gust are puiul adevarat. Asta pentru ca pasarile sunt injectate cu substante care intensifica gustul carnii. De multe ori, puii pot fi „indopati” cu astfel de substante pana in momentul in care acestea ating o pondere de 30% din greutatea lui. Bineinteles, este doar o coincidenta ca puiul este vandut la kilogram.

O alta “oroare” o gasim in industria carnii, in care se foloseste o substanta numita „transglutaminaza” sau, mai popular „lipiciul de carne”. Transglutaminaza este folosita pentru a imbina bucati de carne de vita care provin de la exemplare diferite, arata cracked.com.

Si daca aveati impresia ca somonul pe care il cumparati din magazine a inotat macar o zi din viata lui in amonte pe vreun rau, va inselati amarnic. Somonii din ziua de azi provin din crescatorii aglomerate. Pentru a-i da un aspect placut, cat mai apropiat de cel natural, producatorii vopsesc carnea in roz folosind agenti de colorare creati de o companie farmaceutica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *