Ministerul Mediului a alocat 44 de milioane de lei pentru pistele de biciclisti din Bucuresti

Consilierii liberali vor piste pentru biciclişti în Târgu-Jiu
Ministerul Mediului a alocat 44 de milioane de lei pentru pistele de biciclisti din Bucuresti
Ministerul Mediului a alocat 44 de milioane de lei pentru pistele de biciclisti din Bucuresti

Biciclistii din Bucuresti vor avea in viitorul apropiat peste 90 de noi kilometri de piste special amenajate pentru ei. Proiectul de 44 de milioane de lei , alocat de Ministerul Mediului, a starnit controverse in randul consilierilor de la Primarie, unii sustinand ca in Capitala nu mai e loc si pentru pistele biciclistilor, altii in schimb, sustinand vehement, nevoia de piste in Bucuresti.

„S-au cheltuit aproape tot atat de multi bani, adica 10 milioane de euro pentru piste de biciclisti si nu stiu daca biciclistii au pe unde sa mearga in Bucuresti”, a declarat un consilier.

„Proiectul de hotarare nu are decat doua pagini in spate. Doar niste indicatori tehnico-economici care duc la o cheltuire de 10 milioane de euro de catre Primaria Municipiului Bucuresti”, a spus un altul.

Chiar daca au admis ca nu e complet, consilierii au votat pana la urma proiectul. In caz contrar, municipalitatea ar fi pierdut cele 44 de milioane de lei pe care Ministerul Mediului ii alocase pentru noile piste. Adica exact suma care a fost cheltuita pentru pistele care au fost desfiintate in Capitala.

„Guvernul este dispus sa dea un fel de cec in alb Primariei. Avand in vedere precedentul cu pistele deja desfiintate, am vrea cumva ca Guvernul, Ministerul Mediului sa ceara un proiect concret de la Primarie unde va investi acesti bani”, spune Irina Zamfirescu, reprezentant al comunitatii biciclistilor.

In Capitala s-au construit in total aproape 185 de kilometri de piste pentru biciclisti din care 143 de kilometri au fost desfiintati pentru ca nu respectau legislatia.

Biciclistii au auzit de intentia Primariei, dar sunt sceptici ca vor putea circula in conditii mai bune.

Pe 10 mai, mii de biciclisti vor merge in mars prin Bucuresti, in semn de protest fata de pistele putine si prost amenajate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *