Ministerul Mediului isi va mari cu 80 milioane lei bugetul pentru apararea impotriva inundatiilor

  0
  444

  Suma prevazuta pana acum s-a dovedit insuficienta pentru protejarea localitatilor.fonduri mediu

  Bugetul pentru lucrarile de gospodarire a apelor din bazinele hidrografice Siret si Prut va fi suplimentat cu 80 milioane lei de la Fondul de Mediu, ca masura de protectie impotriva inundatiilor, a anuntat miercuri Ministerul Mediului si Padurilor intr-un comunicat.

  „Pentru anul 2010, in bugetul Ministerului Mediului si Padurilor a fost prevazuta suma de aproximativ 150 milioane lei pentru refacerea liniilor de aparare impotriva inundatiilor in cele doua bazine hidrografice, suma care s-a dovedit insuficienta pentru realizarea acestor lucrari, devenind astfel evidenta nevoia de suplimentare a acestei sume cu inca 80 de milioane lei din Fondul pentru Mediu”, precizeaza ministerul.

  In perioada 2005-2008, viiturile care au avut loc au produs deversari majore peste digurile de aparare, afectand infrastructura de aparare impotriva inundatiilor, in principal pe raurile Siret, Prut si afluentii acestora, dar si in alte bazine hidrografice din tara.

  In bazinele hidrografice Siret si Prut au fost afectate 510 localitati, 31.900 locuinte si gospodarii, 80.000 de persoane si peste 182.000 ha de terenuri agricole din judetele Suceava, Botosani, Neamt, Bacau, Vrancea, Iasi si Galati.

  „In vederea refacerii infrastructurii, s-a impus realizarea in regim de urgenta a lucrarilor de refacere a acestor constructii hidrotehnice, pentru a evita pierderi de vieti omenesti si mari pierderi materiale, in eventualitatea producerii de noi viituri in perioada de iarna-primavara”, se mai arata in comunicat.

  Lucrarile de infrastructura promovate pana acum au fost doar lucrari de refacere partiala a liniilor de aparare. Sunt necesare insa lucrari suplimentare sau in continuare, pentru asigurarea protectiei localitatilor, in zonele in care viiturile au distrus lucrarile de aparare existente.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.