Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice alaturi de Let’s Do It, Romania! si in 2013

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice alaturi de Let’s Do It, Romania! si in 2013
Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice alaturi de Let’s Do It, Romania! si in 2013

Let`s Do It, Romania!”, cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania beneficiaza si in 2013 de sprijnul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.

Ziua de Curatenia Nationala va avea loc in data de 28 Septembrie 2013, actiunea constand in colectarea deseurilor din arealele naturale (paduri, campii, deseurile de pe malurile paraurilor, de pe marginea drumurilor, etc.) din afara oraselor.

Proiectul se bucura de sustinerea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice prin implicarea directa a doamnei Ministru Rovana Plumb si a tuturor structurilor judetene. Parteneriatul Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice cu Let’s Do It, Romania! se doreste a fi si in acest an unul in care eforturile comune pentru valorificarea principiilor ecologice sa fie asimilate si urmate de cat mai multi romani.

 „Pentru institutia pe care o coordonez si pentru mine, ca ministru al mediului, parteneriatul cu societatea civila este fundamental in desfasurarea activitatii. Lucram in echipa, in beneficiul mediului. Sunt convinsa ca o comunicare eficienta intre minister si societatea civila este calea spre o colaborare de succes si spre reusite comune. Cred, de asemenea, ca asumarea unui rol activ al societati civile si participarea cetatenilor intr-un numar foarte mare la actiuni ecologice sunt elemente esentiale pentru imbunatatirea conditiilor de mediu din Romania. Guvernul are obligatia sa actioneze pentru sanatatea mediului in care traim, insa, in acelasi timp, fiecare din noi, la nivel individual, trebuie sa facem eforturi pentru a pastra ceea ce avem bun. Let’s Do It, Romania! ne ofera posibilitatea sa ajutam natura, sa o curatam de deseuri si sa aratam ca suntem responsabili.” a declarat Ministrul Rovana Plumb.

 

Obiectivul strategic al „Let`s Do It, Romania!” 2013 este cresterea procentului de reciclare al deseurilor colectate la 40% din numarul de saci colectati, de la 30% in 2012, 26% in 2011 si 17% in 2010.

Astfel, atingerea obiectivelor curateniei nationale va fi o reusita atat pentru Let’s Do It, Romania! si Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, cat si pentru voluntarii implicati, care vor demonstra impreuna ca lucrul in echipa poate aduce mari beneficii mediului.

Let`s Do It, Romania! reprezinta miscarea sociala ce a reusit pe parcursul celor 3 ani sa ofere oamenilor posibilitatea de a se implica activi in rezolvarea problemelor comunitatii. Romanii au inceput sa fie responabili fata de natura. Consideram ca societatea civila se va implica in astfel de activitati in continuare si ca autoritatile locale trebuie sa vina in intampinarea acestora cu proiecte  durabile.  Parteneriatul cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice este primul pas intr-o colaborare durabila intre societatea civila si autoritatile nationale. Dorim ca un numar cat mai mare de primarii din Romania sa raspunda apelului nostru si sa participe la aceasta actiune” au declarat reprezentantii proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *