Ministrul Doina Pana: Codul Silvic va reveni in Parlament in luna septembrie

Ministrul Doina Pan?: Codul Silvic va reveni în Parlament în luna septembrie
Ministrul Doina Pana: Codul Silvic va reveni in Parlament in luna septembrie
Ministrul Doina Pana: Codul Silvic va reveni in Parlament in luna septembrie

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, a declarat vineri, la Bistrita, ca noul Cod Silvic se va intoarce in Parlament in luna septembrie, dupa ce luna trecuta nu a fost intrunit numarul de voturi necesar pentru a fi adoptat in Camera Deputatilor.

‘Nu consider ca am pierdut razboiul, am pierdut numai o batalie. In luna septembrie va intra din nou Codul Silvic. M-am gandit la modul doua saptamani la Senat si doua saptamani la Camera, pentru ca vreau ca toti guralivii, care inainte inclusiv se laudau cu ce amendamente benefice au venit ei la Codul Silvic, si in ziua votului au votat Nu – si ma refer si la figuri liberale locale si la cei din PDL, sa aiba surpriza ca, totusi, Codul Silvic va trece’, a afirmat Doina Pana.

Ea a recunoscut ca au existat si colegi din PSD care au votat impotriva sau s-au abtinut si a adaugat ca reactiile in teritoriu au fost de ‘revolta’ fata de neadoptarea Codului Silvic.

‘Cinci voturi au lipsit. (…) Putea trece, pentru ca alte doua legi organice inainte au trecut. Au fost care s-au abtinut (din PSD – n.r.). Eu nu cred ca trebuie sa lamuresc colegii de partid. Vreau sa va spun ca am primit enorm de multe telefoane de la grupul de lucru care s-a intalnit la Brasov si care a lucrat pentru varianta aceasta de cod silvic, de la proprietari, de la firme, de la toti. Si ONG-urile au fost revoltate, si Ministerul de Interne a fost revoltat. Sunt convinsa ca, pe plan local, fiecare va constientiza, daca nu a constientizat pana atunci, ca de fapt este ceva foarte important si foarte benefic. Nu cere nimeni sa voteze la comanda, dar trebuie sa ai niste argumente’, a spus Doina Pana.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, in 24 iunie, proiectul de lege privind modificarea Codului Silvic, care prevedea, printre altele, limitarea achizitionarii la maximum 30%, de catre un operator economic, din volumul disponibil, la nivel national, dintr-un sortiment industrial de masa lemnoasa, din fiecare specie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *