Ministrul propus pentru Energie, Constantin Nita: Daca pretul pentru gazele de sist e bun, trebuie sa fim de acord cu exploatarea

0
364
Libia nu mai furnizeaz? gaz Europei: Robinetul conductei Greenstream a fost închis
Libia nu mai furnizează gaz Europei: Robinetul conductei Greenstream a fost închis
Nita: Daca pretul pentru gazele de sist e bun, trebuie sa fim de acord cu exploatarea

Ministrul propus pentru Energie, Constantin Nita, s-a declarat in favoarea exploatarii gazelor de sist daca pretul va fi bun.
“In privinta gazelor de sist, cred ca s-a gresit din punctul de vedere al imaginii. Cei care s-au ocupat nu au stiut sa comunice cu autoritatile locale. De aici s-a creat impresia ca se pot intampla lucruri negative in zona. Trebuie sa facem o analiza de specialisti si daca pretul este bun, ar trebui sa fim de acord”, a spus Nita la audierile de vineri ale comisiilor de specialitate reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, din partea carora a primit avizul favorabil.

El a dat exemplul Poloniei, care a optat pentru exploatarea gazelor de sist. Din pacate ExxonMobil a renuntat la continuarea programului de exploatare a gazelor de sist din aceasta tara, rezervele evidentiate nefiind rentabile din punct de vedere comercial. Explorarea mai este continuata doar de Chevron, fara rezultate pana-n prezent.

Constantin Nita a precizat, de asemenea, ca statul roman ar trebui sa accepte cedarea participatiei de 51% in proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, mentionand ca ultima oferta concreta a venit din partea unei companii din Coreea de Sud, in perioada guvernului condus de Emil Boc.

“Pentru proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, ultima oferta venita a fost in mandatul Boc si a fost Coreea de Sud, din cate stiu eu. Au cerut 51% din actiuni la 4 miliarde euro. Nimeni nu a dat un raspuns concret, dar cred ca solutia este sa fim de acord cu un asemenea procent. Statul nu dispune de fondurile necesare”, a spus Nita.

Ministrul desemnat al Energiei a primit vineri avizul favorabil de la Comisia pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare si Comisia pentru Industrii si Servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.