Ministrul Lucia Varga a anuntat ca noul cod silvic va fi mult mai sever

Ministrul Lucia Varga a anuntat ca noul cod silvic va fi mult mai sever
Ministrul Lucia Varga a anuntat ca noul cod silvic va fi mult mai sever

In cadrul vizitei sale in municipiul Bacau, Lucia Ana Varga, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, s-a intalnit cu reprezentantii institutiilor publice din Bacau in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta si cu prefectul Claudiu Serban.

In cadrul discutiilor, ministrul a subliniat modificarile ce vizeaza noul Cod silvic, care sunt mult mai stricte in incercarea de a proteja zonele impadurite. “Stiu ca 12% din suprafata impadurita din judetul Bacau este detinuta de mici proprietari – a declarat Lucia Varga. O problema reala aici este lipsa organelor de paza. Modificarile codului presupun ca aceaste persoane sa isi asigure paza padurilor pe care le detin. In caz ca efectueaza venit sub venitul minim garantat, vor incheia contracte cu ocoalele silvice care sa se ocupe de paza si intretinere si le vor oferi o anumita cantitate de lemn. Daca au venituri peste venitul minim garantat, dar nu vor sa isi asigure paza din rea-credinta, vor fi sanctionati. De asemenea, vor fi inasprite sanctiunile la furtul de lemn.

Proprietarii care detin paduri in parcurile naturale vor fi despagubiti incepand din 1 ianuarie 2014 pentru a li se respecta dreptul la proprietate. Exista cazuri in care padurarii au societati de exploatare forestiera. Acest lucru se va incheia si ei vor trebui sa se decida, ori vor sa protejeze padurea ca padurari, ori sa fie societati de exploatare, dar nu amandoua”. De asemenea, au fost analizate aspecte privind uniformizarea taxelor autoritatilor locale pentru transportul de material lemnos pe drumurile publice, care in prezent variaza de la o unitate administrativ-teritorial la alta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente