Ministrul mediului a plantat copaci la Calarasi

0
230

Reprezentantii Ministerului Mediului, autoritati locale si persoane publice au plantat ieri zeci de copaci in comuna Mitreni, in cadrul proiectului „O masina, un copac”, lansat de Porsche Romania. In total, proiectul presupune plantarea a 55.000 de salcami in trei comune din judetul Calarasi, grav afectate de despaduriri, si a 600 de plopi pe bratul Borcea, pentru consolidarea solului.

„Prin acest program urmarim sa echilibram deficitul judetului Calarasi. Fiind o zona slab impadurita, am luat legatura cu autoritatile locale si ei ne-au indicat aceste trei comune: Mitreni, Crivat si Plataresti”, a precizat ministrul mediului, Attila Korodi. Acesta a adaugat ca, in urmatorii ani, va fi refacuta perdeaua de vegetatie fo-restiera din Romania, cu precadere in judetele cu procente de impaduriri mai mici de 10%.

„Sunt sapte astfel de judete si, fara discutie, le putem numi ca zone din Romania cu cele mai putine paduri: Calarasi, Teleorman, Con-stanta, Braila, Ialomita, Galati si Olt”, a adaugat Korodi. Serban Jenel, prefectul judetului Calarasi, a aratat ca su-prafata plantata ieri la Mitreni are rolul de perdea de protectie care va apara culturile agricole de vantul din regiune. Suprafata totala impadurita, cu 55.000 de salcami si 600 de plopi, va fi de 12 hectare. In judetul Calarasi, suprafata impadurita este de numai 4%, in conditiile in care media europeana de suprafata impadurita a unui judet este de 30%. (Francisca M. Catana)

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.