Ministrul Mediului a renuntat la televizorul vechi de 12 ani in cadrul campaniei „Marea Debarasare”

0
329

S-a despartit cu greu de un televizor vechi de 12 ani, dar a vrut sa dea exemplu pozitiv localnicilor dintr-o comuna mureseana. Asa ca, a luat televizorul si l-a dus la centrul de colectare, ca doar a inceput Marea Debarasare. Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, ca de el este vorba, a dat startul campaniei din acest an in zona rurala. Si nu s-a dus cu mana goala.Marea Debarasare Laszlo

Ministrul Mediului a dat startul campaniei, din comuna mureseana Acatari. „Marea Debarasare” se desfasoara din acest an si la sate.

Pentru inceput, doar cateva judete au fost incluse in programul de colectare a deseurilor electrice si electronice din mediul rural. Printre acestea, Vrancea, Cluj, Mehedinti, Neamt, Mures, Covasna si Harghita.

„Dupa parerea mea, in mediul rural sunt destul de multe asemenea echipamente electronice si electrotehnice, oamenii sunt mai traditionali si atunci pun cate o floare pe televizorul vechi si e de fapt o mobila. Vreau sa le spun sa se debaraseze de aceste echipamente”, a declarat Ministrul Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo.

Oamenii din Acatari si din cele sapte sate arondate nu au stat pe ganduri si s-au scapat de echipamentele electronice defecte.

O alta noutate a campaniei este ca, se va desfasura trimestrial pe parcursul a doua zile. Conform angajamentelor luate fata de Uniunea Europeana, Romania are de colectat patru kilograme de deseuri electrice pe cap de locuitor pe an.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.