Protest la Navodari impotriva construirii unei gropi de gunoi

1
313

Groapa de gunoi din Navodari ar trebui sa fie la doi kilometri de tabara de copii.Navodari

Aproape 4.000 de persoane au protestat, sambata, la Navodari, impotriva construirii unei gropi de gunoi, transmite corespondentul NewsIn.

Protestul a fost initiat de primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, care nu vrea sa semneze autorizatia de constructie a unei gropi de deseuri, in favoarea firmei Ecological Center SA, cu toate ca exista o hotarare a instantei in acest sens. Societatea a obtinut, in decembrie 2007, un certificat de urbanism pentru construirea unei gropi de gunoi, desi o hotarare de Consiliul Local din 2005 interzicea acest lucru. Primarul Nicolae Matei nu a semnat insa avizul de constructie, chiar daca exista o sentinta a instantei care da dreptate societatii.

„Chiar daca voi fi condamnat pentru nepunerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva, eu asa ceva nu voi semna, pentru ca ar insemna sa omor viitorul orasului Navodari, al localitatilor limitrofe si litoralul. Groapa de gunoi este la doi kilometri de tabara de copii de la Navodari si la trei kilometri de Mamaia”, a declarat primarul.

Edilul a precizat ca Agentia de Mediu permite societatii sa aduca la groapa de gunoi din Navodari deseuri industriale periculoase, printre care se numara soda caustica, soda calcinata, mercur, deseuri de la industria fotografica, industria vopselurilor, industria petroliera, deseuri de la minerit, inclusiv cianura si substante radioactive.

„Vor sa faca un munte de 95 metri inaltime. Vor sa aduca pana la 600 de tone e gunoi zilnic”, a sustinut acesta.

La protest au participat si locuitori din localitatea Lumina, aflata in apropiere de Navodari, dar si parlamentarul PNL Puiu Hasotti (PNL), care sustine cauza primarului PSD Nicolae Matei.

„Se strang semnaturi pe internet. Am inceput o actiune juridica si vom organiza un referendum pe data de 23 mai. Toate aceset actiuni vor demonstra ca nu s-a facut dezbaterea publica pe care o necesita legea, dezbatere prin care sa informam ce impact va avea asupra mediului acest depozit”, a mai spus Matei.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.