Petrecere cu torte si iluminatul public oprit in Sfantu-Gheorghe, de Ora Pamantului

  0
  304

  Evenimentul la nivel global Ora Pamantului doreste sa demonsteze ca daca fiecare face cate un pic pentru protectia mediului, rezultatele vor fi importante.petrecere cu torte

  Asociatia de Tineret Ecou din Sfantu-Gheorghe, Covasna, a organizat, sambata seara, o petrecere la lumina tortelor, in Parcul Central, in intervalul in care a fost oprit iluminatul public in oras pentru a marca „Ora Pamantului”.

  Petrecerea la lumina tortelor a avut loc intre orele 20.30 si 21.30 si a continut muzica live si diverse actiuni dedicate tinerilor. In anul 2008, la initiativa Asociatiei pentru Comunitate, mai multi oameni si mai multe institutii din Sfantu-Gheorghe au stins luminile si au organizat petreceri la lumina lumanarii in mai multe locuri din oras.

  „Anul trecut, oficialitatile au preluat ideea si Sfantu-Gheorghe a fost printre primele 10 orase din Romania participante la evenimentul „Ora Pamantului”, stingand oficial iluminatul public timp de ora in municipiu. La Sedinta de Consiliu Local din 25 februarie 2010 s-a luat hotararea de principiu ca si in acest an, Sfantu-Gheorghe sa fie alaturi de miscarea mondiala pentru protejarea mediului inconjurator, astfel incat pe 27 martie 2010 intre 20.30 si 21.30 vom avea din nou iluminatul public oprit in oras”, a spus initiatorul programului din municipiu, Madalin Guruianu.

  In anul 2007, autoritatile si locuitorii din Sydney, Australia, au luat pozitie fata de amenintarea pe care o reprezinta incalzirea globala si doua milioane de oameni s-au alaturat acestei initiative.

  Daca in anul 2008 la Ora Pamantului au participat 27 de mari orase ale lumii si cateva zeci de milioane de oameni, iar in 2009 sute de milioane de persoane din 4.000 de orase in 88 de tari, in acest an tinta este de un miliard de oameni.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.