Ministrul Mediului a semnat primul contract de finantare prin POS pentru un depozit ecologic

0
324

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, si presedintele Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu, au semnat marti, la Cluj, primul contract de finantare prin Programul Operational Sectorial (POS) Mediu de management al deseurilor.
depozit ecologic
„Semnam astazi primul contract de finantare pentru acest program cu Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud. Vreau ca acesta sa constituie un exemplu de implicare a autoritatii locale, care este fundamental responsabila de ceea ce se intampla in teritoriu cu proiectele odata aprobate”, a afirmat Nemirschi.

Contractul are o valoare de 36,7 de milioane de euro, din care 27 de milioane de euro este contributia Uniunii Europene. Proiectul a fost transmis Comisiei Europene, spre aprobare, in data de 6 febrarie 2009 si a fost aprobat in 30 aprilie.

„Proiectul presupune un depozit regional care sa acopere nevoile intregului judet. Se vor inchide sau s-au inchis circa 200 de depozite rurale si patru depozite urbane neconforme, implica realizarea unei linii de sortare, a unei statii de compost a deseurilor biodegradabile, cinci platforme de colectare si cinci statii de transfer si un sistem de colectare selectiva”, a afirmat Nicolae Nemirschi.

Potrivit lui Nicolae Nemirschi, la nivel national mai exista in pregatire 33 de proiecte asemanatoare cu cel de la Bistrita-Nasaud.

„Acest proiect este primul din cele care au intrat in linie dreapta la executie, din tot ce inseamna managementul deseurilor, pe axa 2”, a spus ministrul.

Nemirschi a fost prezent marti la Cluj la sedinta Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Sectorial de Mediu.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.