Un pas gigantic in viitorul automobilelor electrice !

1
412

http://go635254.s3.amazonaws.com/gas2/files/2009/05/yokohama_event_10.jpg

Shai Agassi, CEO Better Place este un businessman american care a venit cu o idee considerata nebuna la acel timp, de a face planeta Pamant un loc mai bun! Cum? Foarte simplu! Inlocuind transportul pe baza de petrol cu cel ELECTRIC! Elimina dependenta de petrol si protejeaza planeta. Pentru Shai Agassi totul era clar si stia ca, in afara de tari aliate proiectului – pe care le-a si gasit – Israel, Danemarca, USA – si companii auto (alianta Renault-Nissan ce  s-a alaturat proiectului), va fi nevoie de „charge points”, adica puncte de reincarcare, baterii plasate intr-o infrastructura bine gandita, si cel mai important STATII DE SCHIMBARE BATERII (care sa schimbe o baterie automat si mai repede decat iti ia sa pui benzina in rezervor).

Daca intrati pe betterplace la linkul „Battery Switch – see it in action” –  o sa vedeti ca, desi aparent neimportant, acest eveniment de fapt va schimba radical lumea auto, asa cum au schimbat statiile PECO care au permis automobilelor pe petrol sa devina practice. Aceste statii de schimbare a bateriei pot fi alimentate direct, asa cum vedeti si in video cu energie solara!

Acum proprietarii de automobile electrice nu trebuie sa-si mai faca probleme legate de raza de actiune a bateriei. Ce este mai interesant e ca Shai Agassi vede acest viitor auto exact ca si o companie care vinde minute pentru convorbiri si da telefoanele gratis. Asa ca, Better Place va vinde kilometri si va da bateriile gratis sau in alte optiuni. Imaginati-va urmatoarea OFERTA: 500 km pe luna la doar 5 Euro ! Suna frumos !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.