Ministrul Mediului s-a intalnit cu reprezentanti ai fostilor proprietari din zona Lacului Vacaresti

Ministrul Mediului s-a intalnit cu reprezentanti ai fostilor proprietari din zona Lacului Vacaresti

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, s-a intalnit, Vineri, cu o delegatie a reprezentantilor proprietarilor de terenuri din zona Lacului Vacaresti.

La intalnire au participat si consilierul de stat al primului-ministru, Remus Cernea, secretarul general al Ministerului Mediului si Padurilor, Mircea Popa, precum si reprezentanti ai Comisiei interne pentru analizarea notificarilor adresate MMP in temeiul Legii 10/2001, ai directiilor tehnice din cadrul MMP, ai Primariei Sector 4 Bucuresti, ai Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

Aceasta intalnire a marcat debutul unui dialog cu reprezentantii fostilor proprietari ai terenurilor din aceasta zona cu scopul de a clarifica situatia notificarilor depuse la Ministerul Mediului si Padurilor.

„Asa cum am spus si atunci cand am fost in zona Lacului Vacaresti, avem toata deschiderea pentru a rezolva aceasta problema care treneaza de atatia ani. Va asigur ca Ministerul Mediului si Padurilor trateaza cu maxima seriozitate aceasta problema, iar pentru a clarifica lucrurile am considerat util sa avem o discutie deschisa cu dumneavoastra”, a precizat ministrul Rovana Plumb.

Reprezentantii fostilor proprietari prezenti la intalnire au solicitat sa le fie respectat dreptul de proprietate asupra terenurilor revendicate, facand trimitere la proiectul anuntat privind declararea zonei Lacului Vacaresti drept arie protejata.

„Declararea zonei drept arie naturala protejata nu afecteaza dreptul de proprietate. In momentul in care zona respectiva va fi declarata arie protejata, proprietarii vor primi compensatii, vor fi despagubiti. Pentru a institui aria protejata, vom face evaluare a biodiversitatii din zona respectiva. Repet insa, instituirea unei zone ca arie naturala protejata nu inseamna ca proprietarii terenurilor vor pleca de acolo”, a subliniat ministrul Mediului si Padurilor.

Facand referire la solutionarea revendicarilor fostilor proprietari, Rovana Plumb a precizat ca: „Avem obligatia ca institutie a statului sa facem tot ce se poate pentru a rezolva problema restituirii terenurilor din aria Lacului Vacaresti. Voi cere comisiei sa tureze motoarele la maximum pentru a urgenta solutionarea notificarilor. Va invitam sa desemnati trei persoane din randul fostilor proprietari care sa fie in dialog permanent cu comisia pentru a rezolva cat mai repede aceste probleme”, a incheiat ministrul Mediului si Padurilor.

Intalnirea cu fostii proprietari din zona lacului Vacaresti a avut loc in contextul in care, in urma cu aproape doua saptamani, de Ziua Mondiala a Mediului, Rovana Plumb anunta ca Ministerul Mediului si Padurilor va face toate demersurile legale pentru desemnarea zonei drept arie naturala protejata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *