Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, a semnat vineri, la Sfantu Gheorghe, conventiile de finantare pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare din orasele Covasna si Baraolt

0
220

Cele doua proiecte care vizeaza in principal modernizarea statiilor de epurare si extinderea retelei de apa si canalizare vor fi finantate cu 37 de milioane de lei, o suma record pentru infrastructura judetului Covasna. Proiectul se va derula pe parcursul a trei ani, la finele carora cele doua orase vor avea retele de apa si canalizare performante.
Ministrul Atilla Korodi si-a exprimat speranta ca reabilitarea infrastructurii celor doua orase va atrage mai multi investitori si va contribui la dezvoltarea industriei si turismului local.
Orasul Baraolt are de ani de zile probleme cu apa potabila. Fostul oras minier este singurul din tara in care pe reteaua de alimentare curge apa industriala. Pentru a nu se imbolnavi, localnicii beau de ani de zile doar apa fiarta sau minerala, insa platesc cel mai mare tarif din judet pentru apa care curge la robinete.
In statiunea Covasna, canalizarea pune in pericol panza freatica si izvoarele de apa minerala. Potrivit primarului Zsuffa Levente, doar aproximativ 30-40% dintre imobilele din localitate sunt racordate la sistemul de canalizare, iar fara aceste lucrari de modernizare localitatea risca sa piarda statutul de statiune de interes national.

Mara Deleanu

Sursa: Radio Mures

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.