Ministrul Mediului si Padurilor a avut o intalnire de lucru cu directorul executiv al Agentiei Europene pentru Produsi Chimici

Ministrul Mediului si Padurilor a avut o intalnire de lucru cu directorul executiv al Agentiei Europene pentru Produsi Chimici

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a avut miercuri 26 septembrie 2012, o intrevedere cu Geert Dancet, directorul executiv al Agentiei Europene pentru Produsi Chimici – ECHA – Helsinki. In cadrul intalnirii, ministrul Rovana Plumb a semnat Acordul de colaborare cu ECHA privind cadrul general creat pentru rambursarea costurilor serviciilor efectuate de Romania pentru ECHA.

Ministrul Rovana Plumb a subliniat faptul ca: „Am sustinut si voi sustine in continuare tratamentul egal al cetatenilor europeni. Astfel, sugerez ca in cadrul Board-ului ECHA sa luati in considerare reanalizarea coeficientilor pe baza carora sunt recompensati expertii din Romania, deoarece acum acesta nu este similar cu al celorlalte state membre”.

La randul sau, directorul executiv al ECHA, Geert Dancet, a declarat ca: “Am discutat atat in cadrul Board-ului, cat si la nivelul Comisiei Europene, si s-a aprobat corelarea acestui coeficient cu valoarea din celelalte state membre. Ne dorim ca aceasta remuneratie a expertilor romani sa creasca si totodata acestia sa fie in permanent contact cu expertii din cadrul agentiei”. Expertii romani, dar si cei din statele membre evalueaza riscul pe care substantele periculoase il reprezinta pentru sanatate si mediu si aduc o contributie substantiala acestui domeniu.

Totodata s-a ridicat problema ca in nomenclatorul de functii din Romania nu exista in mod expres o tipologie in domeniul chimicalelor, in special toxicologie, dar nici in domeniul mediului. „Voi pregati un protocol de colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului precum si cu Ministerul Muncii si Protectiei Sociale pentru a introduce in acest nomenclator domeniile precum chimicalele, dar si o noua curricula in domeniul academic” a precizat ministrul Rovana Plumb.

Intalnirea dintre cei doi oficiali a avut loc in contextul celei de-a 27-a Reuniuni a Consiliului de Administratie al Agentiei Europene pentru Produsi Chimici – ECHA – Helsinki care se desfasoara la Bucuresti in perioada 26 – 28 septembrie 2012 si la care participa experti din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului precum si din cadrul Garzii Nationale de Mediu, precum si reprezentanti ai statelor membre din Management Board ECHA.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente