Guvernul simplifica accesul la finantare pentru proiectele de energie regenerabila

Guvernul simplifica accesul la finantare pentru proiectele de energie regenerabila

Guvernul a finalizat elaborarea unei ordonante de urgenta privind modificarea legii energiei si gazelor, prin care vizeaza clarificarea si urgentarea contractarii si finantarii pentru proiectele de energie regenerabila, potrivit Mediafax.

“Incercam sa raspundem cat mai repede dorintelor investitorilor in energie regenerabila si suntem gata cu o ordonanta de urgenta de modificare a doua articole din Legea 123 din 2012 (a energiei si gazelor – n.r.) astfel incat sa avem claritate si celeritate privind contractarea si finantarea”, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb, la conferinta Mediafax Talks about Energy.

Ea a aratat ca in 10 octombrie va avea loc dezbaterea finala pe tema evaluarii componentei de mediu din strategia energetica a Guvernului pentru perioada 2011-2020.

Potrivit ministrului, Guvernul a finalizat studiul de impact asupra mediului al reactoarelor nucleare 3 si 4 de la centrala Cernavoda, decizia finala fiind deja publicata pe pagina de internet a Ministerului Mediului.

Decizia finala privind studiul de impact privind cele doua reactoare nucleare, care ar urma sa asigure aproximativ 20% din consumul de energie, va fi aprobata prin hotarare de guvern.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente