Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va participa pe 6 si 7 aprilie la conferinta cu tema “Conservarea Deltei Dunarii, prin intermediul politicii regionale si de protectia mediului a Uniunii Europene”, potrivit unui comunicat transmis vineri de minister.
protejarea deltei dunarii
Prima zi este rezervata vizitarii unor obiective ce reprezinta modele de buna practica in absorbtia si gestionarea fondurilor europene, prilej cu care vor avea loc si discutii cu reprezentanti ai comunitatilor locale.

In 7 aprilie, se vor desfasura lucrarile conferintei, in care vor fi abordate teme de politica de dezvoltare regionala si de protejare a mediului in Delta Dunarii.

Dezbaterile vor avea loc in cadrul a doua sectiuni, dintre care una dedicata capacitatii administratiei locale de a absorbi fonduri europene, provocarilor si oportunitatilor utilizarii acestor fonduri comunitare, necesitatii unei abordari transfrontiere in scopul reducerii poluarii, iar cea de-a doua sectiune, dedicata problemelor de mediu, cuprinde teme de discutii precum dezvoltarea durabila, agricultura ecologica, managementul deseurilor in arealul Deltei Dunarii, precum si cooperarea intre actorii locali, mediul privat si cetateni.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here