Ministrul Mediului vrea sa reduca taxa de poluare auto

0
376

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a prezentat, luni, intr-o conferinta de presa, mai multe variante de modificare a taxei de poluare auto, precizand ca o decizie va fi luata dupa ce propunerile vor fi analizate la nivelul Guvernului si dupa consultarea institutiilor europene.
Nicolae Nemirschi
O decizie in acest sens va fi luata de Guvern in luna ianuarie a anului urmator.

Ministerul Mediului a precizat ca intentioneaza sa suspende temporar, o luna sau doua, unele articole din ordinul privind taxa de prima inmatriculare si sa introduca o taxa de poluare.

„Intentia mea este sa propun Guvernului suspendarea cel putin partial, pentru o luna sau doua, a ordonantei 218, in ce priveste partea de triplare a taxei auto. E posibil ca taxa sa fie diminuata. La fel, se poate sa apara in alta parte o alta taxa pentru poluare. E important sa vad si ce raspuns primesc din partea Ministerului de Finante”, a precizat ministru al Mediului.

Nicolae Nemirschi a decis si sa prelungeasca termenul de depunere a dosarelor pentru acreditare in cadrul programului ”Casa verde” pana pe 12 ianuarie.

Programul, derulat de ministrul Mediului presupune finantarea persoanelor fizice pentru proiecte de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.

”Pana acum au fost depuse 1.950 de dosare si au fost acreditate 359 de firme. Selectarea firmelor se va face ca si in programul Rabla, pe baza angajamentului de realizare a obiectivelor”, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.