Ministrul Rovana Plumb a discutat despre canalul Siret-Baragan cu Joshua Kaplan, reprezentantul pentru Europa al Agentiei Statelor Unite pentru Comert si Dezvoltare

Ministrul Rovana Plumb a discutat despre canalul Siret-Baragan cu Joshua Kaplan, reprezentantul pentru Europa al Agentiei Statelor Unite pentru Comert si Dezvoltare

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, s-a intalnit astazi, 26 septembrie 2012, la sediul ministerului cu Joshua Kaplan, directorul Regional pentru Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Europa din Agentia Statelor Unite pentru Comert si Dezvoltare. Pe agenda discutiilor s-a aflat continuarea proiectului „Canalul de Irigatii Siret – Baragan”, dar si Sistemul National de Informatii pentru Managementul Padurilor si Interventie Ecologica (SIMFoNIE).

Ministrul Rovana Plumb a reafirmat faptul ca proiectul „Canalul de Irigatii Siret – Baragan” este un proiect foarte important pentru Romania, axat pe 3 domenii de utilizare: asigurarea apei pentru irigatii in Baragan, reducerea riscului producerii de inundatii in lunca Siretului si utilizarea sa ca ruta pentru transportul naval de marfuri. „In cadrul intalnirilor mele cu comisarii europeni atat de la Bruxelles, cat si in deplasarea acestora in Romania am incercat sa identificam surse de finantare pentru acest proiect extrem de important. Avem insa nevoie de ajutorul dumneavoastra in vederea identificarii de noi tehnologii aplicabile acestui proiect, pentru a deveni viabil si functional”, a afirmat ministrul Mediului.

Directorul Regional pentru Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Europa din Agentia Statelor Unite pentru Comert si Dezvoltare, Joshua Kaplan, a afirmat ca pentru analizarea acestui proiect in intregul sau si pentru ca acesta sa poata fi sustinut va avea nevoie de informatii suplimentare, informatii pe care specialistii in domeniu pot sa le furnizeze.

In acest context s-a convenit de ambele parti sa se organizeze o intalnire intre specialisti, dar si o deplasare la Barajul Calimanesti Siret, in vederea examinarii stadiului actual al constructiei existente.

Referitor la Sistemul National de Informatii pentru Managementul Padurilor si Interventie Ecologica, proiect denumit pe scurt si SIMFoNIE, reprezentantii USTDA si-au exprimat dorinta ca acesta sa fie revitalizat, in acest moment identificandu-se cateva surse de finantare. Astfel, s-a stabilit ca acest proiect sa fie reanalizat si discutat cu expertii din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor pentru continuarea acestuia.

La intalnire au mai participat reprezentanti ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii si specialisti din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente