Mircea Dolha, declarat la Bucuresti candidat al ecologistilor pentru alegerile din 21 august

Mircea Dolha, declarat la Bucuresti candidat al ecologistilor pentru alegerile din 21 august

Fostul social-democrat Mircea Dolha a semnat adeziunea la Partidul Ecologist Roman (PER). Reinregimentarea politica a fost pretul pe care acesta l-a platit pentru a-l indeparta pe Dorin Buda de pe scena verde si pentru a castiga intaietatea in cursa pentru deputatie, care se va derula luna viitoare. In cursul dupa-amiezii de astazi, 21 iulie, Dolha a fost declarat, la Bucuresti, candidatul unic al PV-PER, alianta creata in preambulul fuziunii Partidului Verde (PV) cu PER. Ex-subprefectului Dorin Buda, care era preferatul verzilor pentru alegeri, i s-a promis in schimb presedintia partidului la nivelul judetului Maramures.

„In cursul acestei dupa-amiezi, la Bucuresti, a avut loc o conferinta de presa in cadrul careia s-a anuntat ca s-au facut primii pasi in vederea fuziunii PV cu PER. Liderii centrali au anuntat totodata ca s-a luat o decizie in privinta candidatului cu care se va da batalia din 21 august, Colegiul 2 din Maramures, iar acesta este Mircea Dolha”, a declarat pentru eMaramures presedintele inca in functie al organizatiei judetene a verzilor, Vasile Tivadar,

Ecologistul a mai precizat ca, la nivel de judet, lansarea oficiala va fi facuta curand, in prezenta lui Mugur Mihaiescu si a lui Razvan Paunescu. Potrivit lui Tivadar, dupa fuziune, ecologistii vor avea in Maramures peste 2.000 de membri avand in vedere ca PV numara circa 780 iar PER aproximativ 1.300.

ACTUALIZARE: Dolha – „Am ales un partid care nu e compromis politic”
Mircea Dolha a declarat pentru eMaramures ca a semnat adeziunea la PER inca de aseara, cand de fapt s-a stabilit si candidatura sa pentru alegerile din 21 august. „Avand in vedere ca nu exista timp suficient pentru a se face fuziunea PER cu PV, s-a decis sa se anunte inceperea acestei etape, dar si colaborarea celor doua partide pentru castigarea functiei de deputat din Colegiul 2 – Baia Mare Est. Dupa campania electorala din Maramures se va trece si la fuziune, respectiv la organizarea structurilor pe judete”, a punctat noul membru al PER.

Fostul viceprimar baimarean a recunoscut ca lui Dorin Buda, care i-a fost coleg de partid in PSD si chiar director de campanie la alegerile din mai, i-a fost promisa sefia la nivelul judetului in cadrul viitoarei formatiuni politice care va fi creata dupa fuziune. „In cazul in care nu va candida, are oferta de a prelua sefia judeteana. Eu cred ca el are capacitatea si calitatea de a conduce aceasta filiala, dar dansul e cel care trebuie sa decida”.

Dolha a mai explicat ca a ales sa renunte la independenta politica pentru ca i s-ar fi reprosat ca da senzatia ca ar fi „un tip orgolios”. „Ei bine, am aratat ca nu am orgolii politice si am ales un partid mic, care nu e compromis politic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *