Miscarea de Reciclare a cucerit “Peninsula”!

  Reducere, refolosire, reciclare Miscarea de Reciclare s-a alaturat celui mai mare festival in aer liber din Romania, Coke Live Peninsula, care s-a desfasurat la Targu Mures, in perioada 23 – 26 iunie.

Campania Miscarea de Reciclare a fost desemnata castigatoare a concursului “Cel mai bun program non-muzical”, organizat in cadrul Civil Village la Peninsula 2009.

Pe durata celor patru zile de festival, la cortul Miscarii de Reciclare din campingul Civiliada II s-au inrolat mii de participanti care au contribuit la cresterea unei gradini cu flori colorate, facute din paharele de plastic aduse de voluntari.

Recrutii au invatat sa faca origami din hartie de reviste si ziare, au pus intrebari si au primit informatii relevante despre reciclare, descoperind in acelasi timp cate ceva din farmecul recycle art.

Semnele distictive ale voluntarilor inrolati in Miscarea de Reciclare au fost bratarile facute din bannere ale sponsorilor campaniei, pe care le-au purtat cu mandrie, precum si desenele de tip body painting, pe care le-au primit in schimbul aducerii de deseuri reciclabile la punctele de colectare.

Miscarea de Reciclare este primul proiect national de educare a publicului larg in privinta reciclarii (ambalaje, DEEE si alte tipuri de deseuri reciclabile). Campania este organizata de Roddia sub patronajul ministerului Mediului si are ca principal partener national Societatea Romana de Televiziune.

Miscarea de Reciclare isi propune sa devina platforma nationala de constientizare si informare asupra nevoii de a recicla. Campania se adreseaza atat publicului larg, cat si autoritatilor, companiilor si ONG-urilor.

Impreuna putem gasi solutii!

Vreme de sase saptamani, Miscarea de Reciclare a cuprins intreaga tara: am colorat Televiziunea Romana in verde (11 iunie, Bucuresti), am inrolat Galatiul (20 iunie), Iasiul (27 iunie), motociclistii de la Festivalul Moto (Targul Secuiesc, 03-05 iulie), precum si pe cei de la East European Motor Show (Predeal, 10-12 iulie), Clujul (11 iulie), Brasovul (18 iulie) si Craiova (25 iulie).

Am strans mii de recruti, am cantat alaturi de cele mai “verzi trupe” si de vedetele TVR, am strans sute de saci de gunoi, am vorbit tuturor despre reciclare si protejarea mediului, am ridicat in picioare un oras dupa altul cu tobele celor de la Drum Cafe.

Urmatoarele batalii de pe frontul Miscarii vor avea loc pe Litoral (Constanta, Costinesti, Vama Veche), incepand cu 1 august 2009 si la Timisoara pe 12 septembrie.

Principalii sponsori ai Miscarii sunt: Ursus Breweries, Rompetrol, Asociatia Environ, Stena si Hotel Vega din Mamaia.

Parteneri media: Caminul, Domus, Planul Casei Mele, Casa Mea, Util, Romania Libera, Sapte Seri, eva.ro, EcoMagazin, Radio Romania, Gazeta de Sud.

Mai multe informatii despre Miscarea de Reciclare:

www.miscareadereciclare.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente